• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σύνθημα: «Ξεκινάμε μαζί! Είσαι κάτοικος Περιστερίου; Δεν είσαι μόνος»!

ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ, ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ κ.λπ. ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Τ. – ΕΣΠΑ

1

Ανάσα για ένα φιλόδοξο ξεκίνημα κοινωνικής δράσης από το Δήμο Περιστερίου, είναι η έγκριση της χρηματοδότησης Προγράμματος, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) – Ε.Σ.Π.Α. και εθνικούς πόρους, με φορέα την Περιφέρεια Αττικής. Υλοποιείται από το Δήμο Περιστερίου, σε συνεργασία με τον Α.Σ.Δ.Α.

Η χρηματοδότηση αυτή δίνει τη ευκαιρία κάλυψης κοινωνικών αναγκών, που είχαν προκύψει και είχαν μεθοδικά ιεραρχηθεί από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Περιστερίου, όπως τόνισε η δ/ντρια της κα Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου, στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στις 13.10.2021 στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Την παρουσίαση του spot του Προγράμματος με τίτλο: «Ολοκληρωμένες υπηρεσίες και δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης των διακρίσεων, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής, Κοινωνικής Ένταξης, Κοινωνικής Φροντίδας & Ανοικτής Ειδικής φροντίδας των Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Περιστερίου», έκαναν οι αντ/ρχοι κ.κ. Γιώργος Τσαλίκης και Γιώργος Τσίνας και η δ/ντρια του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής κα Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου. Παρούσα ήταν και η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη που συμμετείχε στην δημιουργία του spot.

Ο αντ/ρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Τσαλίκης που μίλησε πρώτος είπε ότι η συνέντευξη είχε στόχο να γνωστοποιηθεί και να γίνει κατανοητό από τους κατοίκους του Περιστερίου και της Δυτικής Αττικής η σπουδαία αυτή κοινωνική δράση που έχει σύνθημα: «Ξεκινάμε μαζί! Είσαι κάτοικος Περιστερίου; Δεν είσαι μόνος».

Κυρίως για να καταδειχθεί το σύνολο των δράσεων, σε ποιους απευθύνεται, πώς μπορεί κάποιος να έλθει σε επαφή και από ποιους υλοποιείται.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 26 ΜΉΝΕΣ- ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3.000.465 ΕΥΡΩ

Όπως είπε η διάρκεια του Προγράμματος είναι 26 μήνες και ο προϋπολογισμός 3.000.465 ευρώ.

Η επικοινωνία των ενδιαφερομένων να υπαχθούν στο Πρόγραμμα γίνεται με μια απλή επικοινωνία τους στο τηλ. 210 5701001, όπου μπορούν να κλείνουν ραντεβού με εξειδικευμένους επιστήμονες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι κοινωνικές υπηρεσίες που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα είναι:

-Ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε κοινωνικές υπηρεσίες ενδυνάμωσης, κοινωνικής ένταξης και προώθησης στην απασχόληση

-Πολλαπλή στήριξη της οικογένειας και των ανήλικων τέκνων

-Ανοιχτή φροντίδα και βοήθεια των ηλικιωμένων ή των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους

-Πιλοτικές δράσεις υποστήριξης της κοινωνικής ένταξης και της κοινωνικής ενεργοποίησης των νέων (κατ’ αρχήν, έως 30 ετών), μέσω βιωματικής ενδυνάμωσης, ενίσχυσης της συμμετοχής τους σε κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα και προετοιμασίας τους στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

-Παροχή Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος εξ’ αποστάσεως Πληροφορικής

-Παροχή Κινητών Μονάδων για επισκέψεις κατ’ οίκον με σκοπό την έγκαιρη ανίχνευση και συμβουλευτική.

Επίσης:

-Ψυχοπαιδαγωγική και συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και νέων.

-Δημιουργία πλέγματος υποστηρικτικών υπηρεσιών για παιδιά, εφήβους, νέους και τις οικογένειές τους.

-Παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε εφήβους και νέους.

-Πρωτογενής /πρώιμη πρόληψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών (ανά ηλικιακή ομάδα νήπια- παιδιά- έφηβοι).

Οι ειδικότητες παροχής υπηρεσιών είναι: Κοινωνικοί λειτουργοί, Ψυχολόγοι/ Παιδοψυχολόγοι, Κοινωνιολόγοι, Σύμβουλοι Δικτύωσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Νομικοί Σύμβουλοι, Γενικοί Γιατροί & Γηρίατρος, Μαία, Νοσηλευτής, Επισκέπτες υγείας, Εργοθεραπευτής, Λογοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές, Διατροφολόγος, Εμψυχωτές (θεατρολόγος, γυμναστής, καθηγητής, παιδαγωγός) κ.ά.

2

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ- ΔΙΚΤΥΩΝΟΜΑΙ- ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ - ΕΝΤΑΣΣΟΜΑΙ

Ο αντ/ρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας κ. Γιώργος Τσίνας, που πήρε το λόγο στη συνέχεια, είπε ότι:

«Το Πρόγραμμα που έχει στόχο «Ξεκινάμε Μαζί- Δικτυώνομαι-

Προλαμβάνω- Εντάσσομαι» και αφορά πολλές και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και χρηματοδοτείται από τους φορείς που προαναφέρθηκαν, χωρίζεται σε δύο δόσεις:

Προσφέρει ολοκληρωμένες δράσεις προς τις ευάλωτες ομάδες του Δήμου μας καθώς και δράσεις κινητικής στήριξης και φροντίδας σε όλους τους κατοίκους του Περιστερίου και της Δυτικής Αττικής στα πλαίσια της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Περιέχει πλήθος υπηρεσιών που καλύπτουν μεγάλο πλαίσιο αναγκών, όπως αυτές που προαναφέρθηκαν.

Η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής με δ/ντρια την κα Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου και την ομάδα ειδικευμένων επιστημόνων, κοινωνικών λειτουργών, θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Η φιλοσοφία των δράσεων του Δήμου Περιστερίου, με την βαθιά αντίληψη που διακατέχει τον δήμαρχό μας κ. Ανδρέα Παχατουρίδη να θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, αξιοποιώντας αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο για την στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκες, είναι φιλόδοξο και εφικτό. Περιλαμβάνει σφαιρικά το μήνυμα: «Είσαι κάτοικος Περιστερίου; Δεν είσαι μόνος»!

3

Εγχείρημα να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών που από παλιά είχαν προκύψει και καταγραφεί, χαρακτήρισε το Πρόγραμμα η κα Τριανταφυλλοπούλου, που τόνισε ότι είναι άκρως σημαντικό για τη στήριξη της κοινωνίας.

Εξέφρασε την πεποίθηση, ότι με την βοήθεια του αντ/ρχου Παιδείας κ. Αναστ. Θεοδωράκου, των στελεχών του ΑΣΔΑ και του αντ/ρχου κ. Γιώργου Τσίνα, καθώς η υλοποίησή του Προγράμματος εμπίπτει στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής, θα σημειώσει επιτυχία που θα μας κάνει όλους υπερήφανους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη.

 

Β. Αλεξανδροπούλου – Δ.Λ.

 

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021)

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • IMNOI
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ