• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ»

pax1620

Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος» ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης απηύθυνε το πιο κάτω μήνυμα:

«Υγεία – Υπέρτατο αγαθό!

Η υποχρέωση και η ευθύνη μας για την πρόληψη, την θωράκιση και την περιφρούρησή της, είναι πρωταρχικές και αδιαπραγμάτευτες. Με την θεσμική μας ιδιότητα, εμείς ειδικότερα, ως υπεύθυνοι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας των συμπολιτών μας, οφείλουμε ένα παραπάνω, να σας διαφωτίσουμε για την μοναδική αξία που έχει η υγεία, στην πολύτιμη ζωή σας.

Όπως και για τους κινδύνους, από τους οποίους απειλείται. Σύμφωνα με παγκόσμιες επιστημονικές αξιολογήσεις, έγκυρους και καθιερωμένους επιστημονικούς ιατρικούς φορείς,

μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ξεχωριστή θέση σε επικινδυνότητα, κατέχει το κάπνισμα. Και μάλιστα όχι μόνον με επιβλαβείς για την υγεία συνέπειες, αλλά μέχρι και θανατηφόρες.

ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ «ΜΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ»

Η 31η Μαΐου, καθιερωμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, μας δίνει την αφορμή για μια ακόμη φορά, να χτυπήσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε το καμπανάκι του κινδύνου, πριν να είναι αργά. Πριν φτάσουμε στο «μη περαιτέρω».                    

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας, εδώ και 20 συνεχόμενα χρόνια, το έργο μας και η προσπάθειά μας, μαζί με όλη μας την αγάπη, γίνονται ομπρέλα προστασίας και φροντίδας, απλωμένη πάνω σας και πάνω στη ζωή σας. Η ευαισθητοποίηση και η αντίσταση από την άλλη, γίνονται μονόδρομος κατά του καπνίσματος, φίλοι μας καλοί, όλων ανεξαιρέτως των ηλικιών.

Πολλές οι σχετικές ενημερωτικές δράσεις. Ακόμη περισσότερες οι διαλέξεις, καθώς και οι διαδικτυακές μορφές επικοινωνίας, με απώτερο στόχο να επισημάνουν το «SOS», το «σημείο μηδέν», πριν τον όλεθρο. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΛΗΣΗ ΣΩΖΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Όλα αυτά όμως χάνουν εντελώς τη σημασία τους, αν δεν υπάρχει η δική μας θέληση να τα μετατρέψει σε πράξη, που σώζει κυριολεκτικά ζωές.

Ενωμένοι, δυνατοί και με πρώτο και κυριότερο σύντροφό μας την υγεία, θα συνεχίσουμε μαζί όσα εδώ και 20 χρόνια έχουμε ξεκινήσει. Όσα κατορθώσαμε μέχρι σήμερα να πετύχουμε. Αλλά και όσα ακόμη μεγαλύτερα, μας αξίζουν να απολαύσουμε, υγιείς, αισιόδοξοι και ελπιδοφόροι.

Κρατώντας επιθετικούς και ύπουλους εχθρούς, όπως το κάπνισμα, έξω και μακριά από την υγεία μας, τη ζωή μας και την ακεραιότητά τους».

 

(Δελτίο Τύπου Δήμου Περιστερίου 31.5.2021)

 

(ΜΑΪΟΣ 2021)

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ