• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ…

 

«Δεν ξεκινήσαμε καλά»!

Αυτή είναι η διάχυτη άποψη στο χώρο του Περιστερίου, μετά την ενθρόνιση του νέου σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ. Κλήμεντος, καθώς οι αναγνώστες μας απαιτούν να δημοσιοποιήσουμε τη δυσαρέσκειά τους, όχι μόνο για τις αθρόες προαγωγές νεοαφιχθέντων Κληρικών -αυτό δεν είναι κακό-, αλλά και για τις αποπομπές και τους υποβιβασμούς ιστορικών Κληρικών που ήταν παραδοσιακά «δεμένοι» πνευματικά με το εκκλησιαστικό πλήρωμα της κάθε Ενορίας. Καθώς και για τις μεταθέσεις Κληρικών απ΄άκρη σ’ άκρη του Περιστερίου, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι πιστοί, που είχαν συνδεθεί και έβρισκαν αποκούμπι στον πνευματικό τους πατέρα που ήταν δίπλα τους, να τον ψάχνουν τώρα σε απομακρυσμένες, ή κάποιες άλλες εκκλησίες.

«Οι Κληρικοί δεν είναι… τράπουλα!» μας είπε χαρακτηριστικά ένας ηλικιωμένος δημότης, «να τους ανακατεύουν από Εκκλησία σε Εκκλησία»!

Όντως κυριαρχεί ένας αναβρασμός και βεβαίως εμείς δεν ξέρουμε τους λόγους όλων αυτών των ενεργειών. Αυτά είναι επιλογές του Μητροπολίτου και δικαίωμά του αναμφισβήτητο. Δεν μας πέφτει λόγος. Αλλά αν οι αιτίες είναι μεμπτές έως κολάσιμες, καλό θα ήταν να δημοσιοποιούνται. Δεν εξαγνίζονται με υποβιβασμούς και μεταθέσεις, νομίζουμε…

Ωστόσο μετά από αυτό τον πρόλογο, που κάθε άλλο παρά ήρεμο κλίμα επικρατεί, εμείς θα αναφερθούμε στην δική μας περίπτωση:

Μετά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Περιστερίου, τον οποίο καλοδεχθήκαμε και παρουσιάσαμε, αντιμετωπίζουμε μια ακατανόητη απαξίωση σαν τοπικός Τύπος.

Αγνοούμαστε συστηματικά από τις εκδηλώσεις, τις ενέργειες και τις ειδήσεις γενικά της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου. Και παρά το γεγονός, ότι καλύψαμε με καλή θέληση, λεπτομερώς και χωρίς καμιά κριτική, όλα τα γεγονότα της ενθρόνισης κ.λπ.

Του Αγ. Αλεξάνδρου π.χ. ο κ.κ. Κλήμης μετά την λατρευτική τελετή τέλεσε μνημόσυνο στο μνήμα του αείμνηστου Μητροπολίτου κυρού Αλεξάνδρου στο Κοιμητήριο. Ούτε κληθήκαμε να παρευρεθούμε, ούτε ενημερωθήκαμε μετά, με ένα δελτίο Τύπου έστω.

Στη συνέχεια έγιναν -αναφέρουμε ενδεικτικά- μεταξύ άλλων: Αγιασμός των Κατηχητικών, εκδήλωση Αγάπης στο Επισκοπείο, Αγρυπνία στις 22.10.2019, ιερές συνάξεις, συνεστιάσεις, εορτασμός στη μνήμη του Ιακώβου του Αδελφοθέου, τιμητική εκδήλωση για τον αρχιμανδρίτη π. Πατάπιο Δρούζα, επισκέψεις του Μητροπολίτη στη Σχολή Τσιαμούλη και στο 10ο Γυμνάσιο, πανήγυρη για τον Αγ. Νεκτάριο, θυρανοίξια του μικρού ι.ν. του Αγ. Γεωργίου στην Κηπούπολη, έκδοση ανακοίνωσης της Μητρόπολης Περιστερίου για την αποδημία του π. Μητροπολίτου Χρυσοστόμου και πολλά πολλά άλλα.

Σε όλα τα πιο πάνω, ούτε κληθήκαμε πριν, ούτε ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων έστω με ένα δελτίο Τύπου, ή μια τηλεφωνική επαφή! Ό,τι προβάλουμε, το οφείλουμε στους αναγνώστες μας που μας τιμούν και μας ενημερώνουν.

Επικοινωνήσαμε με τον υποτιθέμενο εκπρόσωπο σε θέματα επικοινωνίας και Τύπου της Μητροπόλεως, του θέσαμε το γεγονός, του γνωστοποιήσαμε τις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις και του υποβάλαμε την παράκληση να έχουμε και εμείς μια σχετική ενημέρωση για να προβάλουμε τα της Μητροπόλεως, προκειμένου να μην σχηματίζουν την εντύπωση οι αναγνώστες μας, ότι αγνοούμε τη δραστηριότητά της.

Στο τέλος - τέλος τη Μητρόπολη ωφελεί αυτή η -ανέξοδη για την ίδια- προβολή, γιατί στα Περιστεριώτικα σπιτικά μπαίνει -έντυπα και ηλεκτρονικά- η δράση της και τη βοηθάει στο να κερδίζει τη αγάπη του κόσμου, να την πλαισιώνει και να την ενισχύει.

Αντ΄αυτού, καμιά ανταπόκριση!

Και το χειρότερο: Όλες οι δραστηριότητες της Μητροπόλεως διοχετεύονται επιλεκτικά και ακαριαία σε δύο εξωπεριστεριώτικα sites. Με δελτία Τύπου, ρεπορτάζ, φωτογραφίας κ.λπ.

Δεν έχουμε πρόβλημα για την ενημέρωση των sites, είμαστε αλληλέγγυοι, τους σεβόμαστε και καλά κάνουν. Αλλά μας ενοχλεί η απαξιωτική, άνιση και άδικη σε βάρος μας συμπεριφορά.

Φαντασθείτε δηλαδή, εμείς σαν Περιστεριώτικο έντυπο, να αγνοούμε επιδεικτικά τη δράση του Μητροπολίτου Περιστερίου και να αναφερόμαστε π.χ. στη δράση των σπουδαίων Αγίων Μητροπολιτών Πειραιώς, Νικαίας, Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, Ιλίου- Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ.ά. Αν είναι δυνατόν…

Το αν η Μητρόπολη Περιστερίου δεν θέλει να καταχωρούμε τη δράση της, δικαίωμά της. Ωστόσο απολογούμαστε -με την ευκαιρία- στους αγαπητούς αναγνώστες μας που μας ψέγουν, γιατί δεν περιλαμβάνουμε στις στήλες μας κάποιες εκδηλώσεις της Μητροπόλεως, στις οποίες έχουν παρευρεθεί.

Πιστεύουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Περιστερίου θα πρέπει να επανεξετάσει την καταλληλότητα των εντεταλμένων για την προβολή της Μητροπόλεως, γιατί δεν θέλουμε να πιστεύουμε, ότι είναι δική του επιθυμία και εντολή.

Εμείς, στα 45 χρόνια που κυκλοφορούμε σαν έντυπο στο Περιστέρι, έχουμε χρηματίσει και πάρα πολλά χρόνια στον ημερήσιο Τύπο, και γνωρίζουμε πρόσωπα και γεγονότα από παλιά μέχρι και σήμερα (!) πάρα πολύ καλά, μα πάρα πολύ καλά, και ζήσαμε από κοντά τους δύο αείμνηστους προκατόχους του, στους 7 μήνες της ποιμαντορίας του κ.κ. Κλήμεντος, πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τέτοια μεροληψία, για να μην πούμε περιφρόνηση.

Τώρα, αν κάποιοι τού εισηγούνται να μας καταστήσει επαίτες ειδήσεων, ή να στήσουμε αντίσκηνο έξω από το Επισκοπείο για να «ψαρεύουμε» ειδήσεις, έ, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Η αξιοπρέπειά μας -και η υπομονή μας- έχει όρια…

Ας μην ξεχνούν, ότι αν γνωρίζουμε το βίο και τη διδασκαλία Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, που έγινε παγκόσμια θρησκεία και την υπηρετούν οι Κληρικοί -που ήλθαν μετά- το οφείλουν και το οφείλουμε, στους τέσσερις Ευαγγελιστές. Στους Ευαγγελιστές, που ήταν οι πρώτοιδημοσιογράφοι!

Δ. Λυμπερόπουλος - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019.

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • IMNOI
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ