ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

Περιλαμβάνονται και 12 από τις 34 πλατείες που διεκδικεί ο Δήμος, ο οποίος άσκησε Έφεση

ΤΟΝ Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΚΤΑΣΗΣ 5.599 τ.μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΗΠΟΥΠΟΛΗΣ

 

Την κυριότητα σε 12 από τις 34 πλατείες, που περιλαμβάνει στο

εγκεκριμένο σχέδιό του στην Κηπούπολη ο Δήμος Περιστερίου και έχει διαμορφώσει από πολλών ετών, επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Εμπραγμάτου), στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, με την 3608/2017 απόφασή του, στη διαδικασία που έλαβε χώρα στις 7.10.2017.

Επίσης του αναγνώρισε την κυριότητα και σε πέντε μεγάλους χώρους στην περιοχή Χρυσούπολης.

Στο δικαστήριο συνεκδικάσθηκαν τρεις αγωγές από πλευράς Δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης και του Δημοσίου κατά του Ιερού Ναού Λαμίας. Ωστόσο από πλευράς Πετρούπολης και Δημοσίου, που οι προσφυγές εισήχθησαν για πρώτη φορά, δεν παρέστησαν ούτε εκπρόσωποί τους, ούτε οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους!

Για την πλευρά του Περιστερίου που μας αφορά, υπήρξε προδικαστική διαδικασία το 2004 με εμμονή του Δήμου για την κυριότητά του σε 34 κοινόχρηστος χώρους, που έχουν διαμορφωθεί εντός των ορίων του. Το Δικαστήριο όρισε τότε πραγματογνώμονες, εκ των οποίων μόνο ο ένας και μετά 13 χρόνια (!) κατέθεσε πραγματογνωμοσύνη, η οποία παρουσιάστηκε στις 7.10.2017, που εκδικάσθηκε η υπόθεση. Ο εν λόγω πραγματογνώμων δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.

Εκπρόσωπος του Δήμου Περιστερίου, παραστάθηκε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Θωμάς Βουγιούκας, που υποστήριξε τις γνωστές θέσεις του Δήμου μας. Τελικά το Δικαστήριο αναγνώρισε σαν ιδιοκτήτη τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Λαμίας, κληρονόμο έκτασης 5.599 τ.μ. στην περιοχή «Πεύκα Βέρδη» της Κηπούπολης, στην οποία περιλαμβάνονται και 12 από τις 34 πλατείες, τις οποίες διεκδικεί ο Δήμος μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 12 ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Οι 12 πλατείες (φωτογραφίες) των οποίων το Δικαστήριο αναγνώρισε την κυριότητα στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Λαμίας είναι οι πιο κάτω:

1. Στο 1342 Οικοδ. τετράγωνο, έκτασης 1.125 τ.μ. (Ησιόδου- Σαπφούς- Ροδόπης).

2. Στο 1337 Ο.Τ. έκτασης 1.373 τ.μ. (Τεμπών- Ροδόπης- Λυσιμάχου).

3. Στο 1296 Ο.Τ. έκτασης 625 τ.μ. (Μελιγαλά - Κριεζώτου).

4. Στο 291β Ο.Τ. έκστασης 1.875 τ.μ. (Μουσών - Αρτέμιδος).

5. Στο 296β Ο.Τ. έκτασης 4.663,15 τ.μ. (Αρτέμιδος- Μουσών- Κηπουπόλεως - Υακίνθου).

6. Στο 295β Ο.Τ. έκτασης 2.465 τ.μ. (Αρτέμιδος - Κηπουπόλεως).

7. Στο 310β Ο.Τ. έκτασης 1.400 τ.μ. (Αρτέμιδος - Κηπουπόλεως - Φοινίκων).

8. Στο 309β Ο.Τ. έκτασης 1.600 τ.μ. (Βασιλικών - Φοινίκων- Ελαιών).

9. Στο 306β Ο.Τ. έκτασης 663 τ.μ. (Φοινίκων - Ελαιών- Κοραλίων).

10. Στο 1252 Ο.Τ. έκτασης 1.250 τ.μ. (Ρέας - Χρυσανθέμων- Ακακίας).

11. Στο 1338 Ο.Τ. έκτασης 2.133,57 τ.μ. (Τεμπών - Ελασώνος - Σαπφούς).

12. Στο 1367 Ο.Τ. έκτασης 1.058, 79 τ.μ. (Τεμπών - Σαπφούς - Ελασώνος - Μιλήτου).

Οι 5 χώροι- τμήματα που αναγνωρίστηκαν στην κυριότητα του Ιερού Ναού και βρίσκονται στην περιοχή Χρυσούπολης - Αγίου Ιεροθέου και στα όρια με την διεκδικούμενη περιοχή από τον Ιερό Ναό, είναι οι πιο κάτω:

1. Στο 1341 Ο.Τ. έκτασης 4.453,68 τ.μ.

2.Στο 1345 Ο.Τ. έκτασης 13,69 τ.μ.

3. Στο 1378 Ο.Τ. έκτασης 329,29 τ.μ.

4. Στο 1378 Ο.Τ. έκτασης 76,36 τ.μ.

5. Στο 1278 Ο.Τ. έκτασης 4.467,77 τ.μ.

Ο Δήμος Περιστερίου δια του εκπροσώπου του κ. Θωμά Βουγιούκα άσκησε Έφεση κατά της ανωτέρω πρωτόδικης απόφασης και ζητάει την εξαφάνιση της, προβάλλοντας όλους τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην δικαστική παρέμβασή του, επισημαίνοντας και το γεγονός ότι δεν εμφανίσθηκε στη διαδικασία ο πραγματογνώμων για να δώσει διευκρινήσεις επί των όσων διατυπώνει στην πραγματογνωμοσύνη του, κ.λπ. επιχειρήματα.

Η Έφεση του Δήμου προβλέπεται να επισπευσθεί και να εκδικασθεί μέσα στο 2018.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε και σε δύο δημοτικά συμβούλια του Περιστερίου, όπου ενημερώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι από το νομικό σύμβουλο κ. Θ. Βουγιούκα για τη διαδικασία και την απόφαση και ποιες θα είναι οι από εδώ και πέρα ενέργειες του Δήμου.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, σε ερώτησή μας να σχολιάσει την συγκεκριμένη απόφαση, μας είπε, ότι:

«Η εν λόγω Εκκλησία σέρνει στα δικαστήρια χρόνια τώρα, παλαιότερα τον αείμνηστο δήμαρχο Δ. Φωλόπουλο, μετά τον τ. δήμαρχο κ. Θ. Δημητρακόπουλο, τώρα εμένα και πολύ φοβάμαι, ότι θα σέρνει στα δικαστήρια και τους επόμενους δημάρχους.

Έχουν γίνει πολλά δικαστήρια όλα αυτά τα χρόνια. Άλλα τα κερδίζουμε εμείς και άλλα τα κερδίζει η Εκκλησία.

Εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, γιατί πάγια θέση της Δημοτικής μας Αρχής, αλλά πρωτίστως της κοινωνίας της πόλης, είναι ότι μιλάμε για χώρους τους οποίους ο Δήμος έχει διαμορφώσει και τους χαίρεται η τοπική κοινωνία εδώ και δεκάδες χρόνια.

Όπως δεν λέει τίποτα όταν κερδίζεις μια μάχη, έτσι δεν λέει τίποτα και όταν χάνεις μια μάχη. Ο πόλεμος είναι αυτός που επιδιώκουμε. Και πιστεύουμε ότι αυτή την αντιπαλότητα, όσον αφορά τις απόψεις για το κομμάτι της τοπικής μας γης που έχουμε, με την εν λόγω Εκκλησία, στο τέλος θα κερδίσουμε, γιατί εμείς έχουμε με το μέρος μας την διαχρονική αλήθεια! 

Πιστεύουμε, ότι κάποια στιγμή, γενικά, η Εκκλησία θα καταλάβει, ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει ο κόσμος, δεν σέρνει στα δικαστήρια τον Παχατουρίδη, αλλά ολόκληρη την κοινωνία ενός πολυπληθούς Δήμου.

Και θεωρώ, ότι αυτές οι ενέργειες δεν συνάδουν με τους σκοπούς και την αποστολή της Εκκλησίας»…

Δ.Λ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ