ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ… ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ TO ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ALEXCHIEF” & THE BLUESICIANS»


Δυο φορές είχαμε… Πανσέληνο στο Περιστέρι το Σεπτέμβρη, σε διάστημα τριών ημερών! Τη δεύτερη φορά, στις 9.9.2017, το ολόγιομο φεγγάρι έκανε στάση πάνω από το γνωστό club της οδού Αιμ. Βεάκη «Chez Mi Mi», για να απολαύσει Blues, Country και Rock 'n' Roll. Στο Περιστέρι απλώθηκαν ρυθμοί και μελωδίες από την ξεχωριστή εμφάνιση του συγκροτήματος «Alex "Chief" & the Bluesicians» (φωτό κάτω). Οι τυχεροί που είχαν εξασφαλίσει παρουσία στο club αποζημιώθηκαν με την εκπληκτική απόδοση του συγκροτήματος και απόλαυσαν μια εξαιρετική βραδιά με θέμα: «Στο γοητευτικό ηχόχρωμα των μπλούζ».

Το συγκρότημα απετέλεσαν οι: Άλεξ "Chief" Κοτσιφάκος (φωνή, κιθάρα, πλήκτρα), Ιωάννης - Πρόδρομος Κοτσιφάκος (βιολί, κιθάρα, πλήκτρα), Πέτρος Σπυθουράκης (κιθάρα ) και Νίκος Τακούλης (κρουστά).

Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης και ο Ιωάννης – Πρόδρομος είναι Περιστεριώτες, παιδιά του γνωστού Περιστεριώτη μειλίχιου και ευγενικού συνταξ. λυκειάρχη κ. Ηλία Κοτσιφάκου.

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Το συγκρότημα «Alex “Chief” & the Bluesicians» ιδρύθηκε στις αρχές του 2013, με γνώμονα την αγάπη για την καλή μουσική και πλεονέκτημα την πολυετή του εμπειρία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι ένα μουσικό σχήμα που αναμιγνύει τα μονοπάτια και ηχοχρώματα των σκηνών της Blues, Rock ‘n’ Roll, Country, Gospel, αλλά και της κλασσικής μουσικής.

Μερικές από τις σημαδιακές επιρροές των μελών του σχήματος είναι, μεταξύ άλλων, οι θρύλοι των ανωτέρω μουσικών σκηνών: Gary Moore, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Jeff Healey, Elmore James, Joe Satriani, Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Dean Martin, Frank Sinatra, Ray Charles κ.ά.

Το ρεπερτόριο του σχήματος εμπλουτίζεται από σολιστικές εκτελέσεις κομματιών από τον Άλεξ, που απαιτούν ιδιαίτερη ικανότητα στη φωνή, δεξιοτεχνία στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, καθώς και στα πλήκτρα, που εναλλάξ παίζει. Με τον τρόπο αυτό ζωντανεύουν οι αναμνήσεις και οι παραστάσεις εκείνων των μουσικών ιδιοφυϊών της εποχής των 60's, όπως του Elvis Presley, Chuck Berry, και Jerry Lee Lewis, που καθιέρωσαν το Rock ‘n’ Roll σαν ξεχωριστό τρόπο ζωής και φιλοσοφίας.

ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ!

Ο Άλεξ “Chief” Κοτσιφάκος (φωτό πάνω αριστερά), αρχηγός της μπάντας από την παιδική ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, το θέατρο, αλλά και το χορό. Απέκτησε με «άριστα» το δίπλωμα αρμονίας και το δίπλωμα στο βιολί, ενώ έφτασε σε επίπεδο ανωτέρων σπουδών στο πιάνο.

Παράλληλα ασχολήθηκε με την κιθάρα και τα ντραμς και παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής. Επιπροσθέτως, διετέλεσε μέλος της Παιδικής - Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ. «Εμμέλεια», με την οποία έλαβε μέρος σε συναυλίες στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε πολλά φεστιβάλ.

Έχει επίσης κατακτήσει την 3η θέση στο βιολί σε Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό μουσικής. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με το τραγούδι, ενώ η καθηγήτριά του στο βιολί κ. Νίνα Πατρικίδου του έχει απονείμει τον τίτλο «ο Έλληνας Elvis Presley», χάρη στη βαθειά και γλυκιά φωνή του, που με το προσωπικό του στυλ ερμηνεύει κομμάτια προηγούμενων δεκαετιών που αγγίζουν την ψυχή και την καρδιά όλων μας!

Εδώ και έξι έτη ο Άλεξ βρίσκεται στην Αμερική εργαζόμενος αρχικά στη Microsoft και κατόπιν στην Amazon. Όμως οι μεγάλες απαιτήσεις δεν τον εμποδίζουν να βρίσκεται στην Ελλάδα για να ηχογραφεί, αλλά και να δίνει συναυλίες με το σχήμα του Alex “Chief” & the Bluesicians.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηχογραφήσεις του σε Ελλάδα και Αμερική ξεπερνούν τα 200 τραγούδια, και ότι οι δίσκοι “A Journey Through Memories” και “Separate Ways” ηχογραφήθηκαν στην Αθήνα.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Ο Ιωάννης Πρόδρομος Κοτσιφάκος (φωτό πάνω δεξιά) έχει ολοκληρώσει τις μουσικές του σπουδές στην αρμονία, ορχήστρα και χορωδία. Σπούδασε βιολί, διετέλεσε μέλος της Χορωδίας και Ορχήστρας του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου υπό τη διεύθυνση του κ. Χρυσ. Μουζακίτη. Επίσης διετέλεσε εξάρχων στην Παιδική - Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «Εμμέλεια» της Ε.Ρ.Τ. που έδωσε μεγάλο αριθμό συναυλιών σε επαρχιακές πόλεις και στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο κ.ά.). Έχει συμμετάσχει και σε συναυλίες ως μπάσος με τη χορωδία της Fons Musicalis του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ιωάννης Πρόδρομος, που παίζει βιολί, κιθάρα και πλήκτρα, έχει από το 1994 καλλιτεχνική συνεργασία με το διάσημο Έλληνα κατασκευαστή και μελετητή μουσικών οργάνων κ. Νικόλαο Μπρά, από τον οποίο έχει αποκτήσει ένα μοναδικό χειροποίητο βιολί που χρησιμοποιεί στις εμφανίσεις του.

Από τα έτη 2012 έως το 2016 αποτέλεσε ενεργό μέλος της μπάντας «Remi and the Road» όπου συμμετείχε σε δεκάδες ηχογραφήσεις και εμφανίσεις.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και live ως guest για τη Rock μουσική σκηνή.

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Πρόσφατες ανεπανάληπτες εμφανίσεις του συγκροτήματος ήταν στο «Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής» στο Μαρούσι, το live στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου, (για φιλανθρωπικό σκοπό) και ολοκλήρωσε την καλοκαιρινή διαδρομή καταχειροκροτούμενο με μια εντυπωσιακή μουσική βραδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων, στα πλαίσια των πολιτιστικών διαδρομών του καλοκαιριού 2017 (26.8.2017).

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους Αδελφούς Κοτσιφάκου και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της στο Facebook:

https://www.facebook.com/alexchiefandthebluesicians

Το e-mail επικοινωνίας είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ