ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

 • DIMARXOS
 • TSIOTA
 • BEKIARIS
 • ARSENOPOULOU
 • TSINAS
 • STAUROULIAS
 • THEODORAKOS
 • AERAKI
 • KARAKWSTA
 • DASKALAKIS
 • PROGRAMMA

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΟ 4ΟΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

 

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 το 40ήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου π. Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου στον καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ.

Χρυσόστομος. Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο προέστη ο σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και συλλειτούργησαν οι σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ.. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, Ιλίου & Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Κλήμης.

Συμπροσευχόμενοι από του Ιερού Βήματος παρέστησαν οι σεβ. Μητροπολίτες πρ. Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος και Κηφισίας κ.κ.

Κύριλλος.

Ο σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο και ομίλησε περί της προσωπικότητος του μακαριστού γέροντος Ιεράρχου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου η Ιερά Μητρόπολις παρέθεσε το καθιερωμένο κέρασμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

Παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο βουλευτής της «Ν.Δ.» κ. Γιάννης Λοβέρδος, οι αντ/ρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα Μάρκου και Παν. Λύκος, η πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ κα Ξένη Κορόγιαννη, οι συγγενείς του Μακαριστού Μητροπολίτου, εκπρόσωποι του Κλήρου του Περιστερίου και πολλοί δημότες.

 *

 ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

7

Ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 επισκέφθηκε το Δημοτικό Κοιμητήριο Περιστερίου και τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Περιστερίου Χρυσοστόμου επί τη συμπληρώσει 40 ημερών από την κοίμησή του.

Ο Σεβασμιότατος άναψε το καντήλι του μακαριστού Ιεράρχου και εναπόθεσε άνθη εις το μνήμα του προκατόχου του.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιότατος τέλεσε τρισάγιο και στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Αλεξάνδρου.

 *

ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΟΣ Ι.Ν. ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

st

Ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Κλήμης το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2019 χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ι.ν. του Αγίου Ελευθερίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε πνευματικούς τούς ευλαβέστατους εφημερίους του Ιερού Ναού π. Στυλιανό Κελαϊδίτη και π. Ιωάννη Αντωνίου. Στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα ιδιαιτέρως συγκινησιακό, σε αναγνώριση του πολύπλευρου ποιμαντικού έργου του ιερατ. προϊσταμένου π. Στυλιανού, ο σεβ. Ποιμενάρχης μας του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου.

*

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

 

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Μητροπολιτικό ι,ν, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου ευλόγησε την διαδικασία της Αιμοδοσία, επικοινώνησε με τούς εθελοντές αιμοδότες της Μητροπόλεως μας και ομίλησε σχετικώς περί της υψηλής σημασίας αυτής της κοινωνικής προσφοράς.

Επήνεσε τον υπεύθυνο της διενέργειας της Αιμοδοσίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού αιδ. πρωτοπρ. π. Αλέξανδρο Ζαρίκο για την άρτια οργάνωση και ευχήθηκε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλες τις υπεύθυνες κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου, οι οποίες συγκέντρωναν στην είσοδο του Ναού τρόφιμα –προσφορά των συνδημοτών μας- για τους ενδεείς αδελφούς μας.

*

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

f

Την εσπέρα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος είχε τη χαρά να δεχθεί στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως μας, κατόπιν προσωπικής του προσκλήσεως, φοιτητές της πόλεώς μας στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας μαζί τους.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας ανταποκρίθηκαν περίπου 100 φοιτητές όπου και καθορίστηκε οι συγκεντρώσεις αυτές να είναι μηνιαίες με θεματολογία που να ενδιαφέρει τους νέους και να προτείνεται από τούς ιδίους.

Μετά το τέλος της επιτυχούς αυτής συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος και οι νέοι μετέβησαν στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου εντός του Επισκοπείου όπου τελέσθηκε το Ιερό Απόδειπνο. Σε ανάμνηση της πρώτης αυτής επικοινωνίας ο Σεβασμιώτατος τους προσέφερε από ένα αναμνηστικό δώρο και παρέθεσε κέρασμα στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Επισκοπείου, ευχόμενος σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

*

Το 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου επισκέφθηκε ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Κλήμης

 

Με ιδιαίτερη χαρά εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου Γυμνασίου δέχθηκαν την επίσκεψη του σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ. Κλήμεντος στο σχολείο τους, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του και της εθιμοτυπικής του προσέγγισης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπόλεώς μας.

΄Ετσι ο Σεβασμιώτατος Περιστερίου επισκέφθηκε στις 3.12.2019 το 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου, όπου είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους μαθητές και καθηγητές στη διάρκεια του 1ου διαλείμματος.

Ευχήθηκε σε όλους καλές Γιορτές και ευλογημένα Χριστούγεννα και τόνισε ιδιαιτέρως το αγαθό και τη διαδικασία της μάθησης, της οποίας στόχος είναι πέρα από την καλλιέργεια της γνώσης να διαμορφώνει χαρακτήρα και να δημιουργεί πρόσωπα.

Στις παραινέσεις του προέτρεψε τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτή την ανεπανάληπτη διαδικασία σχολικής αγωγής με μελέτη, με σεβασμό και αγάπη στους καθηγητές τους, ώστε να πραγματώνουν τούς στόχους τους και τα όνειρά τους.

Τα παιδιά με αισθήματα χαράς, σεβασμού και ευλάβειας πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του Περιστερίου, θέτοντάς του ουσιαστικά ερωτήματα για το σήμερα και για το δικό τους αύριο, λαμβάνοντας ουσιαστικές απαντήσεις.

Τέλος, ὁ Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη, τόσο τούς μαθητές όσο και τους καθηγητές για την όμορφη, ευγενική και ανθρωπιστική τους πρωτοβουλία τους, εν όψει των Εορτών, να συγκεντρώσουν τρόφιμα, προκειμένου αυτά να διανεμηθούν από την Ενορία του ι.ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στους ενδεείς συνανθρώπους μας (φωτογραφίες).

 

(Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου

210 5719777 – 210 5721148 (εσωτ. 9)

 • LAKIWTIS
 • DIMOT SIMVOULIO
 • DENTRO
 • ROUSSOS
 • MITROPOULOS
 • LAMPRAKOS
 • ZERVAS
 • ΛΕΩΝΙΑ
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • AUGULEA
 • AKOUSTIKA

Ειδήσεις