• ROUSSOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
 • ΔΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ, ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ κ.λπ.) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

 

Στα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, προστέθηκε ένα ακόμη όφελος που αφορά την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου Περιστερίου.

Ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και η αντ/ρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κα Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου, παρέδωσαν στις κ.κ. Ξένη Κορόγιαννη (τ. πρόεδρο ΟΠΑΑΠ) και Άννα Μπαντουβάνη, που είναι υπεύθυνες για το πρόγραμμα «Καθήκον κατ΄ οίκον», χρηματικό ποσό για την ενίσχυση της δομής (φωτογραφία 1).

Το ποσό προήλθε από την ανακύκλωση των ρούχων και υποδημάτων που τοποθετούν οι δημότες στους ειδικούς κόκκινους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στην πόλη του Περιστερίου (φωτογραφία 2).

Έτσι αποδεικνύεται με τον πιο τρανό τρόπο η ευαισθητοποίηση των Περιστεριωτών για τα θέματα της ανακύκλωσης του περιβάλλοντος, αλλά και της κοινωνικής τους προσφοράς.

Να σημειωθεί, ότι από το Πρόγραμμα «Καθήκον κατ΄οίκον», σιτίζονται καθημερινά 300 άποροι συνδημότες μας, με ζεστό φαγητό που διανέμεται στα σπίτια τους, από την ειδική υπηρεσία του Δήμου μας, που επίσης τους εφοδιάζει και με άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ RECYCOM

Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια του Δήμου μας γίνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία RECYCOM, η οποία ιδρύθηκε το 2012, έχει τοποθετήσει 1.100 κόκκινους κάδους σε 52 Δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα και συλλέγει μεταχειρισμένο υλικό ένδυσης, υπόδησης κ.λπ.

Η ελληνική αυτή επιχείρηση με οργανωμένο, επιστημονικά και επαγγελματικά, τρόπο συλλέγει και διαχειρίζεται όλο αυτό το υλικό, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καθαρού, υγιεινού και αειφόρου περιβάλλοντος.

Όσα από τα είδη ένδυσης και υπόδησης είναι σε άριστη κατάσταση ταξινομούνται, ανανεώνονται και προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα εξάγονται σε εργοστάσια ανακύκλωσης με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους π.χ. σαν υλικά ηχομόνωσης και θερμομόνωσης, στουπιά, υποστρώματα καθισμάτων αυτοκινήτων κ.λπ.

Στους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα η ανταπόδοση είναι: οικονομική συνεισφορά, τρόφιμα σε κοινωνικές δομές κ.λπ.

Άρα χρέος όλων μας είναι η εναπόθεση των ειδών ένδυσης και υπόδησης που δεν χρησιμοποιούμε και θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτά, στους κόκκινους κάδους, αντί για τους κάδους απορριμμάτων.  

ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συνοδοιπόροι στην περιβαλλοντική προσπάθεια του Δήμου μας είναι από τη Δυτική Αθήνα και οι Δήμοι Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, αλλά πρωταγωνιστούμε λόγω πληθυσμιακής υπεροχής και ευαισθησίας και από τους πιο πάνω, αλλά και από άλλους 9 δήμους των βορείων προαστίων.

Από τις άγνωστες πτυχές της πρωτοβουλίας του Δήμου Περιστερίου είναι και η συνοδοιπορία με το Δήμο Λευκωσίας της Κύπρου, ο οποίος αυτοδύναμα τοποθέτησε κάδους συλλογής καθαρών μεταχειρισμένων ρούχων, που τα διανέμει δωρεάν σε απόρους και ιδρύματα της περιοχής του.

Στο μήνυμά του τονίζει: «Ναι: Στα καθαρά ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, τσάντες. ζώνες. Όχι: Στα λερωμένα ρούχα, στα βρεγμένα ρούχα» (φωτογραφία 3).

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ωστόσο δεν μας τιμά σαν σύνολο, η ενέργεια κάποιων συνδημοτών μας, οι οποίοι -μάλλον σκόπιμα- πετούν δίπλα στον κόκκινο κάδο που έχει κοινωνική αποστολή, παλιά και ρυπαρά ρούχα, αμαυρώνοντας έτσι την προσπάθεια όλων μας και πρωτίστως του Δήμου μας, να αναδείξει το ευαίσθητο, κοινωνικό και Ευρωπαϊκό μας πρόσωπο (φωτογραφία 4).

Η εικόνα που προκαλούν είναι απαράδεκτη και κατακριτέα!

 

(ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021)

 • LAKIOTIS
 • IEK
 • 1821
 • metafora

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
 • ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ