• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

 

MONILAMIASΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου σε συνεδρίασή του στις 29/10/2019, μετά από διεξοδική συζήτηση, ομόφωνα κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δήμου και του Ιερού Ναού Λαμίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», που έχει ως εξής:

«Στις 5 Νοεμβρίου 2019 στο Εφετείο συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δήμους της περιοχής (Περιστέρι, Πετρούπολη) και τον Ι.Ν. «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας (Μονή Λαμίας) και από άλλους ιδιώτες. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Περιστέρι και συνολικά η Δυτική Αθήνα και αφορά τις καταπατήσεις – διεκδικήσεις χιλιάδων στρεμμάτων.

Αφορά 34 πλατείες στη Χρυσούπολη στο βόρειο Περιστέρι και πρόκειται για χώρους δομημένους, σχολεία, παιδικές χαρές.

Κύρια επιδίωξη όλων -«Μονής Λαμίας» και ιδιωτών- είναι η καταστρατήγηση του δημόσιου – δασικού χαρακτήρα της περιοχής, η ιδιοποίησή της, η οικοπεδοποίησή της και τελικά η οικοδόμησή της.

Στο μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια αρκετοί συμπολίτες μας είχαν πέσει θύματα των εκπροσώπων της Μονής, η οποία τους απέσπασε παράνομα χρήματα, για να μην δουν τα σπίτια τους και τα οικόπεδά τους να αλλάζουν σε μια μέρα κυριότητα, περνώντας στην κυριότητα της Μονής. Η παρανομία αυτή αποκαλύφτηκε με παρέμβαση του Δήμου, των φορέων και των κινημάτων της πόλης μας και μετά από καταγγελία και σχετική Επερώτηση στη Βουλή, προκλήθηκε διαχειριστικός έλεγχος εις βάρος της Μονής και παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου (την ίδια εποχή που αποκαλύπτονταν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου). Για δεκαετίες οι «κληρονόμοι» πουλάνε οικόπεδα και έχουν πουλήσει πολλαπλάσια έκταση από αυτή που «κληρονόμησαν».

Δεκάδες είναι οι αγωγές και τα δικαστήρια εις βάρος των αιρετών της πόλης μας, αλλά και ενεργών συμπολιτών μας. Με παλαιότερη αγωγή η Μονή Λαμίας, διεκδικούσε μέχρι και 10.000 στρέμματα. Με το πόρισμα 64/1990 του τότε εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και μετέπειτα εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γεωργίου Σανιδά αποδεικνυόταν ότι υπήρχε μεθόδευση συστηματική και χρησιμοποιήθηκαν όλα εκείνα τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι καταπατητές για να ιδιοποιηθούν δημόσιες εκτάσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εμπλέκονται επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί.

Η ιστορική απόφαση 7636/1996 του Εφετείου Αθηνών έκρινε, σύμφωνα με το πόρισμα Σανιδά, την έκταση δημόσια και δασική. Όλες οι δικαστικές αποφάσεις και διοικητικές πράξεις που έπονται της απόφασης 7636/1996 θα όφειλαν να είχαν ευθυγραμμιστεί με αυτήν, πράγμα που δεν έγινε.

Απαιτούμε και επιβάλλεται: Το Ελληνικό Δημόσιο να υπερασπιστεί -και να μην ξεπουλήσει- τη δημόσια περιουσία στην περιοχή του Ποικίλου Όρους. Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα αναγνωρίσει επιτέλους το δημόσιο δασικό χαρακτήρα της περιοχής, να χαρακτηριστούν οι αδόμητες εκτάσεις δασικές.

Καλούμε: Φορείς, Δημοτικά Συμβούλια και την Περιφέρεια Αττικής με δυναμικές πρωτοβουλίες να ζητήσουν τη δέσμευση όλων των βουλευτών της περιοχής και της κυβέρνησης να μην ταυτιστούν με συμφέροντα καταπατητών – «διεκδικητών» σε βάρος του λαού της Δυτικής Αθήνας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ!

Η …ιστορία είναι παλιά και δυστυχώς συνεχίζεται!

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Βασίλειος Λώλος»

*

(Σε άλλη στήλη μας κάνουμε αναφορά στο θέμα της δικαστικής εξέλιξης της απόθεσης, όπου εμπλέκονται επίσης το Ελληνικό Δημόσιο και ο Δήμος Πετρούπολης).

*

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου σε συνεδρίασή του στις 29/10/2019, μετά από διεξοδική συζήτηση, ομόφωνα κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα, σχετικά με την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών, που έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου, μετά και την ενημέρωση που είχε, στην συνεδρίαση της 29.10.2019, από ομάδα σχολικών καθαριστριών της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, αναφορικά με τις πληρωμές μισθών (οι οποίες εκτελούνται από τον αρμόδιο φορέα, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, τρεις φορές τον χρόνο) και έχουν ως αποτέλεσμα την δυσχερή θέση των εν λόγω, καθώς και την δεινή οικονομική κατάστασή τους, δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεσή του στην διαδικασία πληρωμής από τον αρμόδιο φορέα και απαιτεί να ισχύσει άμεσα η πάγια μηνιαία αντιμισθία, όπως αυτή ισχύει για κάθε εργαζόμενο, από τον αρμόδιο φορέα, προκειμένου κάθε εργαζόμενη σχολική καθαρίστρια να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια από τα χρήματα που της εξασφαλίζει η εργασία της.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς (Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας & ΙΝΕΔΙΒΙΜ) άμεσα να προχωρήσουν στην τροποποίηση του τρόπου πληρωμής και να δώσουν τέλος στην ταλαιπωρία των σχολικών καθαριστριών.»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Βασίλειος Λώλος»

“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • IMNOI
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ