ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • LAIKOS AGONAS
  • PROGRAMMA

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

«Γνωρίζω το χρέος μου απέναντι σ' εκείνους που μ' εμπιστεύτηκαν και το χρέος μου απέναντι στην πόλη της ζωής μου. Δηλώνω την παρουσία μου, ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ του ερχόμενου Μαΐου», τόνισε ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, στην κοπή της πίττας της Δημοτικής Παράταξης «Με την Κοινωνία Μπροστά»

 

Η κοπή της πίττας της Δημοτικής Παράταξης «Με την Κοινωνία Μπροστά» απέδειξε ότι το Περιστέρι έχει ανάγκη ενός τεράστιου χώρου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας κοσμοσυρροής, όπως αυτή που σημειώθηκε στις 27.1.2019, στο κτήριο του ΚΥΒΕ. Ίσως οι αίθουσες του Εκθεσιακού Κέντρου συνολικά, να κάλυπταν το πλήθος των επισήμων και πολιτών που πλημμύρισε την αίθουσα εκδηλώσεων και το προαύλιο του ΚΥΒΕ για να χειροκροτήσει τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη με το… μαχαίρι στο χέρι για 16 φορά!

Η τελετή της κοπής της πίττας ήταν λιτή, περιλάμβανε προβολή video με τα έργα που έχουν γίνει σε όλους τους τομείς στην τρέχουσα δημαρχιακή θητεία, η ολοκλήρωση του οποίου καλύφθηκε με θερμό χειροκρότημα. Ακολούθως την ομιλία του Δημάρχου και το θρησκευτικό τελετουργικό, όπου οι ιερείς π.π. Μάξιμος Χριστοδούλου και Αλέξανδρος Ζαρίκος του ι.ν. της Ευαγγελίστριας ευλόγησαν την πίττα. Στο χαιρετισμό τους μετέφεραν τις ευχές για τη νέα χρονιά, του ασθενούντος Μητροπολίτου Περιστερίου.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της αντ/ρχου Πολιτισμού κας Μαίρης Τσιώτα Μάρκου, που είπε, μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί συνοδοιπόροι στο μοναδικό και το πιο μαγικό ταξίδι μας, σήμερα είναι η αφορμή σ’ αυτή την εκδήλωση να αναπολήσουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας από τότε που με τη δική σας εντολή ανέλαβε το τιμόνι της πόλης ο δήμαρχός μας Ανδρέας Παχατουρίδης.

Το Δήμαρχό μας που έχουμε την τιμή να είμαστε συνεργάτες του και μας άφησε να ξεδιπλώσουμε τα όνειρά μας για τον τόπο μας. Το Δήμαρχό μας που πήρε το τιμόνι, το κράτησε γερά και οδήγησε σε σπουδαίους προορισμούς την πόλη που γεννηθήκαμε και που σήμερα, μετά τόσα χρόνια, την καμαρώνουμε λαμπρή, καθαρή, σύγχρονη, γεμάτη υποδομές και με τους πολίτες της αισιόδοξους. Αισιόδοξους γιατί ξέρουν ότι το μεγάλο μας στοίχημα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της πόλης μας και η ανατροπή των δύσκολων καιρών που περνάει η πατρίδα μας.

Δεν σταθήκαμε ποτέ απέναντι σε κανέναν. Όλη η πόλη είναι μια αγκαλιά. Έχουμε έναν Δήμαρχο που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ανοίγει νέους δρόμους και να διεκδικεί. Διεκδικήσεις που έχουν αποτέλεσμα, φέρνουν πρόοδο και είναι προς όφελος της πόλης.

Σήμερα, πιστοί στο ραντεβού. που είναι ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών, αυτό σηματοδοτεί της αρχή μιας νέας υπόσχεσης ότι το ταξίδι συνεχίζεται, ότι πηγαίνουμε κάθε φορά ψηλότερα για να καμαρώνουμε όταν ακούμε, ότι το Περιστέρι είναι μια πόλη μοναδική, γιατί η πόλη μας είναι μοναδική».

ΜΕΡΑΚΙ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, που είπε μεταξύ άλλων:

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου, και αυτή τη φορά ανταμώνουμε με βλέμματα που εκφράζουν το δέσιμό μας το μοναδικό. Όλες οι παρουσίες γύρω μου, τόσο γνώριμες, τόσο ζεστές, τόσο δικές μας. Γεμάτες από την ιστορία που κουβαλάει το Περιστέρι την πόλη που μας γέννησε, την πόλη που μας ανέστησε και μίλησε βαθιά μέσα μας, όταν αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως ανάμεσα στην πόλη και σε ‘μας, πήγαινε να δημιουργηθεί μια σχέση ιδιαίτερη, ξεχωριστή και αμφίπλευρη.

Πριν 21 περίπου χρόνια, εδώ που βρισκόμαστε σήμερα και που τότε για τους γηγενείς Περιστεριώτες ήταν η ιστορική αλάνα των κλωστοϋφαντουργείων Λαναρά, πρωτοχάραξε γραμμή πλεύσης και ανακοίνωσε ένα καινούργιο ρεύμα: Μια νέα Κίνηση.

Ένας νέος έντονος στρόβιλος σκέψεων, ιδεών, αναζητήσεων και ονείρων. Με έδαφος προσγείωσης και εφαρμογής, την πόλη μας: το Περιστέρι, με το οποίο θελήσαμε να ασχοληθούμε, βάζοντας στοιχεία, όπως το ενδιαφέρον, το μεράκι μας, την αισθητική, τη συνείδηση και κυρίως την αγάπη μας.

Αυτά μας έδειχναν τον δρόμο και μας ωθούσαν να βγούμε μπροστά και να αναλάβουμε δράση. Και πήραμε την απόφαση, την σκέψη και την ιδέα την ονειροπόλο, να τις κάνουμε πράξη.

1η Ιανουαρίου 2003: 16 χρόνια πριν, ανοίγει η αυλαία της τολμηρής προσπάθειας μεταρρυθμίσεων, αναμορφώσεων και ανατροπών.

Στόχος μας: ο συμπεριλαμβανόμενος στους τότε πέντε μεγαλύτερους ανά την επικράτεια Δήμος Περιστερίου, να γίνει και ρεαλιστικά μεγάλος, σε όλους τους τομείς, σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνον πληθυσμιακά.

Σηκώνουμε μανίκια, ανεβάζουμε ταχύτητες και πατάμε γκάζι. Τρέχουμε δυναμικά το έργο της ανάπλασης της πόλης και της κοινωνίας μαζί. Το λαϊκό προάστιο της Δυτικής Αθήνας, με τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά και την κοινωνική καθημερινότητα της βιοπάλης, παίρνει όψη μεγαλούπολης, σύγχρονης, περιζήτητης, ανταγωνιστικής.

Η πόλη αλλάζει με το άπλετο φως που ρίχνουμε γενναιόδωρα πάνω της, με την ζωντάνια που αποκτά, με την κομβική ιδιότητα που προσλαμβάνει, ως επίκεντρο διαδοχικών, ποιοτικών και πολυπολιτισμικών δράσεων και δραστηριοτήτων.

Η παλιά τυποποιημένη μικροαστική γειτονιά αναπροσαρμόζεται. Αλλάζει και γίνεται μέλος ενός διευρυμένου και αναβαθμισμένου αστικού ιστού, σε επικοινωνία, ποιοτική στάθμη και υποδομές. Ένας σύγχρονος αστικός ιστός, πανέτοιμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας πόλης- προτύπου, πανελλαδικής και όχι μόνον, σημασίας, εμβέλειας και προβολής.

Η ΠΟΛΗ ΚΑΥΧΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ

Στο διάβα των 16 χρόνων, ρίξαμε το βότσαλο στη λίμνη. Αναστατώσαμε νερά, συνθήκες και πράγματα. Χτυπήσαμε στο μαχαίρι τη γροθιά μας. Με συνεχείς διεκδικήσεις και όποτε χρειάστηκε, δυναμικές, ακόμη και κόντρα στο κατεστημένο και το συμβατικό. Δώσαμε τη δυνατότητα του κέρδους στην πόλη του Περιστερίου, η οποία σήμερα καυχάται, αφού ο λογαριασμός της δυναμικής των υποδομών της, πιστώνεται πλέον:

•Με ένα υπερήφανο δημαρχιακό μέγαρο, από την πρώτη διετία της αυτοδιοικητικής μας θητείας, πολυδύναμης λειτουργικότητας, αρτιότητας και επάρκειας, για έναν από τους δέκα μεγαλύτερους στην επικράτεια, Καλλικρατικούς σήμερα Δήμους.

•Με ηχηρές τομές και νέες συντεταγμένες κυκλοφοριακής ανάπλασης, στις οδικές αρτηρίες.

•Με πάρκα πρασίνου και οξυγόνου και πλατείες νεόδμητες και περίτεχνες.

•Με νέες αναβαθμισμένες παιδικές χαρές Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και προνομίων.

•Με νεοσύστατα σχολικά πολυσυγκροτήματα και πρωτοποριακούς παιδικούς σταθμούς χρωμάτων, χαράς, φύλαξης και προσχολικής εκπαίδευσης των τρυφερών μικρών μας φίλων.

•Με εκθεσιακούς κόμβους – κέντρα φιλοξενίας πανελλαδικών και όχι μόνον, προτάσεων, δράσεων και επιλογών.

•Με χώρους προικισμένους από ανάγλυφες και λαμπρές όψεις έκφρασης και λειτουργίας, του θεάματος, της τέχνης και του πολιτισμού. (Θέατρο Πολιτών, Κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς», Θέατρο Φοίνικα, Θέατρο «Ελιά και Δάφνη», Θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα»).

•Με Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο. Μέσα από το οποίο η προσέγγιση στη διαχρονικά προστιθέμενη γνώση, μάθηση και παιδεία, παίρνει σάρκα και οστά. Γίνεται γεγονός αθρόας κοινωνικής προσέλευσης. Καθιερώνεται ως πανεπιστημιακού διαμετρήματος πόλος, δημόσιας ευεργεσίας και ωφέλειας.

•Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτοξεύονται. Γήπεδα και κολυμβητήρια μεγαλεπήβολων ευρωπαϊκών προδιαγραφών και συχνοτήτων, δίνουν την δυνατότητα στη φαντασία του συμπολίτη, να μετατρέπεται σε πραγματικότητα.

•Το Μετρό και οι σταθμοί του, τρεις τον αριθμό, έρχονται να φορέσουν στις κυκλοφοριακές δομές του Περιστερίου, ευρωπαϊκό μανδύα προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας. Και καθιερώνονται ως έργα διαχρονικής αξίας, για όλες τις επόμενες γενιές, ξεπερνώντας το τώρα και το σήμερα και εξασφαλίζοντας για πάντα στην πόλη και τον πολίτη, την ασύλληπτη ταχύτητα της μαζικής μετακίνησης, με απρόσκοπτη ακρίβεια και ασφάλεια.

•Η αγορά της πόλης γίνεται μαγνήτης μαζικού ενδιαφέροντος για τον πολίτη, από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου.

•Το Άλσος Περιστερίου προσηλυτίζει χιλιάδες πιστούς προσερχόμενους επισκέπτες και τους μαγεύει μέσα στην καταπράσινη, την αγχολυτική ατμόσφαιρα περιπάτου, άσκησης, ξενοιασιάς και αναψυχής.

•Οι μηχανισμοί αλληλεγγύης μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή και αξιοποιούνται όσο δεν παίρνει άλλο, ως άξονας στήριξης, ανακούφισης και διάσωσης των αδυνάμων, από τα σκληρά ραπίσματα της οικονομικής κρίσης, που ερήμην μας εδραιώθηκε και έπληξε την τελευταία δεκαετία απ’ άκρου εις άκρον, την πατρίδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Τα χρόνια της κρίσης είναι πολλά. Δεν μας σταμάτησαν όμως. Ενώσαμε τον κόσμο και ενωμένοι σφικτά, λεπτό δεν πάψαμε να προχωράμε μπροστά. Με ιδεολογία μας, την ιδεολογία της πόλης. Με όλη την Ελλάδα να το ξέρει, πως στο Περιστέρι δεν υπάρχει κομματάρχης Δήμαρχος. Υπάρχει Δήμαρχος της πόλης όλης και όλων των Περιστεριωτών!

Στην πόλη και σε σας ανήκω μόνο. Πουθενά αλλού!

Στην κορυφογραμμή τοποθετήσαμε τον πολίτη. Στον πυρήνα της σκέψης, της φροντίδας και της αγάπης μας. Ο πολίτης, το δικαίωμά του και το αυτονόητο μερίδιό του σε μια ολοένα και καλύτερη ζωή, προπορεύονται σε κάθε μας εκκίνηση.

Γίνονται ο φωτεινός σηματοδότης της προσπάθειας και του έργου μας.

Κυρίαρχος εντολέας μας, ο πολίτης, και ‘μεις, οι αξιόμαχοι, αξιόπιστοι και δεδομένοι εντολοδόχοι του.

ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ

ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ

Φίλες και φίλοι, μπήκαμε στο 2019 και τον ερχόμενο Μάιο θα κληθείτε να αναλογιστείτε. Θα πρέπει να βάλετε στο ζύγι την κρίση σας, της επιλογής σας την απόφαση και το βάρος τους μαζί.

Το αποτέλεσμα της ζυγαριάς και η πορεία του οράματος, ταυτίζονται.

Όλοι μαζί, όπως μέχρι σήμερα φτάσαμε την πόλη εδώ που βρίσκεται, νομίζω πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να την ονειρευόμαστε όλο και ψηλότερα. Να την κάνουμε, να συνεχίζει να ξεχωρίζει.

Να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Περιστεριώτες και πολίτες μιας πόλης θεαματικής, σε κατακτήσεις και επιτεύγματα ανθρωπιάς, υλικών και άυλων στόχων.

Με ό,τι αγαπάς αληθινά, δεσμεύεσαι ανεπιφύλακτα, ολοκληρωτικά. Μαζί του δένεσαι, με δεσμούς γόρδιους και άρρηκτους. Είμαι εδώ ανάμεσά σας, ο άνθρωπος των γόρδιων δεσμών αγάπης με την πόλη μας και την κοινωνία της.

Και ως Δήμαρχος Περιστερίου από 1.1.2003 έως και σήμερα, έως και αυτή τη στιγμή, που ψηλαφίζοντας της διαδρομής μου την καταγραφή, άνοιξα γραμμή- γραμμή και ιδιαίτερες σελίδες της ζωής μου.

Η ζωή μου, στο Περιστέρι άρχισε, στο Περιστέρι εγκαταστάθηκε, ξεδιπλώθηκε και προχώρησε παραπέρα. Και πάνω στο Περιστέρι, θέλησα να ακουμπήσει τα αυτοδιοικητικά της όνειρα, τα τελευταία δεκαέξι χρόνια.

Ονειροπόλος και οραματιστής, πολύ φιλόδοξος για την πόλη της ζωής μου, δηλώνω την παρουσία μου, στην εκλογική ζυγαριά του ερχόμενου Μαΐου!

Από τα βάθη της ψυχής μου, με όλη μου την ειλικρίνεια, όλες και όλους, σάς ευχαριστώ, που τόσα χρόνια τώρα πλημμυρίζετε τη ζωή μου, με τόση τιμή και τόση αγάπη.

Και από πολύ βαθιά μέσα μου, σας λέω: Γνωρίζω το χρέος μου απέναντι σ' εκείνους που μ' εμπιστεύτηκαν. Γνωρίζω κυρίως, και πάνω απ' όλα το χρέος μου απέναντι στην πόλη μας. Σας ευχαριστώ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διανομή της πίττας και ανταλλαγή ευχών.

Παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, της δημοτικής αρχής, των επαγγελματικών κύκλων, των συλλόγων, των φορέων κ.λπ., που είχαν την ευκαιρία συνάντησης με τους πολλές εκατοντάδες φίλους και οπαδούς της Παράταξης.

(Ζητάμε συγγνώμη για την έλλειψη του παρουσιολόγιου των επωνύμων, αλλά δυστυχώς συμπίπτει και με την έλλειψη χώρου).