ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • LAIKOS AGONAS
  • PROGRAMMA

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΣΥΜΠΝΟΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΠΕΛΙΩΝΙΤΩΝ

 

Αξιοθαύμαστη η πατριωτική σύμπνοια και αλληλεγγύη των μελών του Συλλόγου Αμπελιωνιτών, που πολλές δεκαετίες δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, με τη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, ιατρικών κ.λπ. επιστημονικών ημερίδων, συνεστιάσεων και άλλων εκδηλώσεων.

Στις 13.1.2019 στη αίθουσα τελετών του ΚΥΒΕ και παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίττα σε μια καλοοργανωμένη εκδήλωση με παραδοσιακό χρώμα και ανταλλαγή εγκάρδιων ευχών.

Ψυχή του Συλλόγου είναι η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κα Αφροδίτη Αποστολοπούλου, η οποία με τη δραστηριότητα, το μειλίχιο και ευγενικό ύφος της, αποτελεί το συνδετικό κρίκο και των μελών μεταξύ τους και μεταξύ του Συλλόγου και της ιδιαιτέρας πατρίδας τους.

Πηγή ενημέρωσης είναι η Εφημερίδα «Αμπελιώνα», που κυκλοφορεί 52 χρόνια(!) και ενημερώνει τα μέλη και τους κατοίκους της Κοινότητας για την κοινωνική και ανθρωπιστική δράση του Συλλόγου.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ

ΜΕ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στην κοπή της πίττας η κα Αφροδίτη Αποστολοπούλου απηύθυνε ευχές και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την κυκλοφορία του Ημερολογίου του 2019, που έχει φωτογραφίες από τοποθεσίες και μονοπάτια της Αμπελιώνας, τη διενέργεια αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου ΔΣ, τη συνεστίαση που θα οργανώσουν στις 24.2.2019 σε Κέντρο του Περιστερίου, και τέλος τη δωρεάν διάθεση σε όλα τα μέλη, του βιβλίου της συγγραφέως κας Βιβής Δερεχάνη Σταυροπούλου, με τίτλο την ιστορία της ιδρύσεως της Εφημερίδας, στο οποίο παραθέτει μέσα σπάνια ιστορικά γεγονότα και φωτογραφίες.

Επίσης ενημέρωσε, ότι οι εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνει ο Σύλλογος έχουν σωτήρια αποστολή και καλύπτουν ανάγκες ζωής των συγχωριανών και των μελών του Συλλόγου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Χαιρετισμό απηύθυνε, ο παρών σε κάθε δραστηριότητα των Αμπελιωνιτών, περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων των Κοινοτήτων της ορεινής Μεσσηνίας κ. Κώστας Καράμπελας. Ο κ. Καράμπελας εκθείασε τη σημαντική πατριωτική δράση του Συλλόγου, τη βοήθεια που παρέχει στην Αμπελιώνα, το γεγονός ότι κυκλοφορεί εφημερίδα -ένα σπουδαίο μέσο ενημέρωσης- και όλα όσα συντελούν καθοριστικά στην επαφή με την πατρίδα.

Επίσης μίλησε και ο καθηγητής Θεολόγος, συντ. λυκειάρχης κ. Παν. Χαραλαμπόπουλος, που αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα και συγκεκριμένα στη δράση της οικογένειας Δερεχάνη στην Επανάσταση του 1821, αλλά και τις ικανότητες και αρετές των Αμπελιωνιτών στα «γρόσια και στα γράμματα».

*

Θα θυμίσουμε, ότι ο Σύλλογος Αμπελιωνιτών στις 10.12.2018 οργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία με μεγάλη συμμετοχή, και στις 19.12.2018 ιατρική ενημερωτική ημερίδα για τις ρευματολογικές παθήσεις, τα αυτοάνωσα νοσήμα, το γλαύκωμα και την ωχρά κηλίδα, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες.

(Στις φωτογραφίες μας διακρίνονται, αριστερά η πρόεδρος κ. Αφροδίτη Αποστολοπούλου που κόβει την πίττα με την γεν. γραμματέα κα Σοφία Νικολαϊδου δίπλα της. Και δεξιά οι κ.κ. Κ. Καράμπελας και Π. Χαραλαμπόπουλος).

“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019