ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • PAXATOYRIDIS
  • TSIOTA
  • BEKNEO
  • THEODORAKOS
  • PAXATOURIDIS
  • KALIAFAS
  • LWLOS
  • STAUROULIAS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Στην κηδεία του ομογενή Κων. Κατσίφα

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

 

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Περιστεριώτης πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών κ. Μπάμπης Καραθάνος για την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά των Αλβανικών αρχών, στις 9.11.2018, που συνέλαβαν τον ίδιο και 18 άλλους ΄Ελληνες, που μετέβησαν στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου για να παραστούν στην κηδεία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, και τους κράτησαν χωρίς καμιά εξήγηση 9 ώρες σε ξεχωριστά κελιά για να μην έχουν επικοινωνία μεταξύ τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Καραθάνος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης:

«Κανένας από τους ομογενείς δεν προέβη σε ρατσιστικό λόγο ή πράξεις και δεν έκανε τίποτα το προκλητικό για το αλβανικό κράτος. Αυτό αναδεικνύει ένα πολύ σημαντικότερο θέμα: Οι γείτονες μας ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ. Δείχνουμε στα μάτια τους ως αδύναμη χώρα! Είμαστε η μεγαλύτερη χώρα της περιοχής και μας φέρονται λες και είμαστε η μικρότερη και η ασθενέστερη.

Κάποια λίγα άτομα που διατύπωσαν ακραία συνθήματα, αποθαρρύνονταν από την οικογένεια του Κων/νου Κατσίφα, καθώς η σημασία της συγκέντρωσης ήταν ο σεβασμός προς τον νεκρό.

Η Αλβανική κυβέρνηση έφερε μέσα στην καρδιά της μειονότητας μουσουλμάνα δασκάλα να διδάξει τα παιδιά μας! Μας δείχνει με κάθε τρόπο ότι δεν μας υπολογίζει και δεν μας σέβεται. Εμείς όμως προχωρούμε με τους δικηγόρους μας κ.κ. Λυκουρέζο και Ναυρίδη. Θα διεθνοποιήσουμε το θέμα σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και θα φτάσουμε στην αποκάλυψη της αλήθειας για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η Αλβανία απαγόρευσε την είσοδο σε 44 Έλληνες που τους θεώρησε εξτρεμιστές γιατί φόραγαν μπλουζάκια με τυπωμένη την Ελληνική σημαία ή κρατούσαν Ελληνικές σημαίες. Τους σταμάτησαν στα σύνορα και 12 από εμάς μας προσήγαγαν γιατί τολμήσαμε να πάμε στην κηδεία.

Η δική μου προσαγωγή έγινε για εκφοβισμό δικό μου και της Ελληνικής κοινότητας της Βορείου Ηπείρου. Επίσης παρακράτησαν και το τηλέφωνο μου παρανόμως αφού δεν απήγγειλαν κατηγορίες»

ΚΗΡΥΞΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ 52 ΕΛΛΗΝΕΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αλβανού υπ. Εσωτερικών Σάντερ Λεσάι:

«Το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανικής Δημοκρατίας, τηρώντας τις συνταγματικές και νομικές του αρμοδιότητες και τα προβλεπόμενα από τους κανόνες των διεθνών σχέσεων, βάσει του άρθρου 9 του Νόμου 108/2013 “Περί αλλοδαπών”, όπως τροποποιήθηκε, με σκοπό να προασπίσει τα σημαντικά κρατικά συμφέροντα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, να διατηρήσει άθικτες τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, συγκεκριμένα τις φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, δεσμευόμενο να προστατεύσει και διασφαλίσει από κάθε άποψη τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την πολύτιμη, ιστορικά αρμονική παρουσία της μειονότητας αυτής στις τάξεις της αλβανικής κοινωνίας, θεωρώντας ως απαράδεκτη τη χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση που σημειώθηκε σε βάρος του αλβανικού κράτους και των πολιτών του αδιακρίτως, από ορισμένες ομάδες και μεμονωμένα άτομα που ήρθαν από την Ελλάδα, που καταχράστηκαν τον σεβασμό μας και τους παραδοσιακούς κανόνες υποδοχής σε περίπτωση πένθους και μετέτρεψαν ένα νεκρώσιμο τελετουργικό σε απαράδεκτη εκδήλωση εξτρεμισμού, αποφάσισε:

Να κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα στην Αλβανία, 52 άτομα ελληνικής ιθαγένειας, για οργανωμένη δράση σε βάρος της κυριαρχίας της Αλβανικής Δημοκρατίας, καθώς και για προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις κατά της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας ειρήνης της χώρας. Και δεν θα επιτραπεί η είσοδός τους στη χώρα μας για την χρονική περίοδο που προβλέπει ο νόμος».

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018