• PAPADEA
 • ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • KOUTAGIAR
 • LAKIWTIS
 • ROUSSOS

Επικαιρότητα

 • DIMOTIKOPANEPISTIMIO
 • EKTAKTI
 • ANAGENNISI
 • ODIGOI
 • ODIPORIKO
 • ANOIKTOI

Συνεντεύξεις

Άρθρα

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΥΤΟ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ κα ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ»

 

Το 30ο συγγραφικό της πόνημα παρουσίασε το απόγευμα της 4.11.2018, η αειθαλής Περιστεριώτισσα συγγραφέας- παιδαγωγός κα Χρυσάνθη Σπυροπούλου Σπανού, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου, παρουσία επωνύμων με επικεφαλής την αντ/ρχο Πολιτισμού κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, εκπαιδευτικών και βιβλιόφιλων.

Σε κλίμα όπου το κύρος της λογοτεχνίας ήταν διάχυτο, η εκδήλωση ήταν εντυπωσιακή και το βιβλίο που είχε τον τίτλο «Μεσόγειος: Ταξίδι με τον ήλιο, στη θάλασσα των μύθων και των πολιτισμών», ήταν ένα νοητό ταξίδι, που διανθίστηκε με αφηγήσεις, περιγραφές και τραγούδια, που λειτούργησαν σαν «λιμάνια» και ανανέωναν το ενδιαφέρον των «ταξιδιωτών»- προσκεκλημένων.

Ο συντονιστής, συγγραφέας κ. Χριστόφορος Αδαμόπουλος, που άνοιξε την εκδήλωση, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε την τύχη να ζούμε ένα έξοχο ταξίδι με πλοηγό την κα Χρυσάνθη Σπυροπούλου Σπανού, που την θεωρώ κορυφαία Ελληνίδα συγγραφέα - παιδαγωγό, καθώς όλα της τα βιβλία αφορούν το παιδί και πετυχαίνουν να διαπλάθουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.

Η Χρυσάνθη είναι μια ιδανική παιδαγωγός! Προσφέρει στα παιδιά αυτά που η ίδια βιώνει, εφοδιάζοντάς τα με γνώσεις, αρχές και αξίες.

Αποδεικνύει ότι είναι σε μια διαρκή παραγωγική συγγραφική ηλικία και πιστεύω ότι το μέλλον της ανήκει».

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ο ποιητής, φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας κ. Τάσος Μακράτος που μίλησε μετά είπε, ότι «το βιβλίο της κ. Σπυροπούλου Σπανού είναι ένα γοητευτικό ταξίδι στη Μεσόγειο και έχει καταφέρει στα 35 χρόνια της συγγραφικής της παιδαγωγικής δεινότητας να συγγράψει πάνω από 30 βιβλία για τα οποία έχει επαινεθεί και βραβευθεί.

Στο πόνημά της για τη Μεσόγειο δίνει ιστορικές, βιογραφικές, λαογραφικές και πολιτιστικές πληροφορίες. Είναι ένα εγχειρίδιο που με τρόπο επαγωγικό, μέσα από την περιήγηση στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αραβία, Βόσπορο, Κύπρο, Κρήτη κ.ά., προσφέρει γνώση και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους. Διαχέει στις ψυχές των μικρών μαθητών την ποίηση, την ευαισθησία και την τρυφερότητα, κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη η κοινωνία.

Είναι ένα βιβλίο σταθμός στην παιδαγωγική συγγραφική πορεία της Χρυσάνθης, πολύτιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς και εύληπτο βιβλίο για τους μαθητές, που προσφέρει πλήθος γνώσεων. Την συγχαίρω και εύχομαι περαιτέρω δημιουργίες».

ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ

ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Η κοινωνική λειτουργός, συγγραφέας και ποιήτρια κα Ευαγγελία Ρουμελιώτη Δαρσινού είπε ότι «η συγγραφέας είναι πολυγραφότατη και παράλληλα διακρίνεται για το ήρεμο και τρυφερό ύφος της, όπως ταιριάζει σε μια δασκάλα προσχολικής αγωγής, που διαπλάθει τις ψυχές των μικρών παιδιών και τα βοηθάει να ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που εμείς οι μεγάλοι δεν κατορθώσαμε να τους χαρίσουμε.

Το συγγραφικό έργο της καλύπτει τις ανάγκες των νηπιαγωγών για όλο το χρόνο και είναι καταστάλαγμα γνώσης και εμπειρίας.

Έχει κάνει διαλέξεις σε σχολεία και πολιτιστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, και αντί να βλέπει τηλεόραση ή να φτιάχνει γλυκά, αυτό τον καιρό καταπιάνεται και με την ιστορία του Περιστερίου».

Χαιρετισμό έκανε και ο κ. Μιχάλης Ζωήλης, μαθητής της από το νηπιαγωγείο, που όπως είπε η κα Σπυροπούλου Σπανού «είναι ο μαθητής της που έγινε δάσκαλος της… δασκάλας του!», καθώς την βοηθάει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την μετατροπή των κειμένων της, και ιδαίτερα στο καινούργιο βιβλίο της για το Περιστέρι.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ

ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Τέλος η αντ/ρχος κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου είπε, ότι «Η κα Χρυσάνθη Σπυροπούλου Σπανού δεν είναι μόνο αυτό που διαπιστώσαμε μέσα από το βιβλίο της, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος – συνεργάτης του Δήμου, σε ό,τι αφορά τα παιδικά τμήματα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη την οποία κοσμούν τα βιβλία της.

Είμαστε υπερήφανοι που την έχουμε στην πόλη μας και την ευχαριστούμε θερμά».

*

Μίλησαν επίσης για την προσωπικότητα και το έργο της συγγραφέως: Ο αιδ. π. Ανδρέας Πλώτας (του ι.ν. Αγ. Άννας) και ο π. δήμαρχος κ. Θεοδ. Δημητρακόπουλος.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και, η δημοτ. σύμβουλος κα Σοφία Αλεξοπούλου, ο περιφ. σύμβουλος κ. Κων. Καράμπελας, ο υποψ. βουλευτής κ. Τάσος Δαρσινός, η υποψ. δημοτ. σύμβουλος κα Ελένη Ξεκαλάκη – Καραμανλή κ.ά.

Στη συνέχεια διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Μεσόγειος» οι κ.κ. Κατερίνα Τσιροβασίλη- δικηγόρος, υποψ. διδάκτωρ Νομικής και Ευαγγελία Ρουμελιώτου Δαρσινού. ΄Εγιναν απαγγελίες ποιημάτων, ακούστηκαν τραγούδια συναφή προς τη Μεσόγειο διαφόρων συνθετών και έπαιξαν μουσικά κομμάτια οι Παναγ. Γκότσης – Κρητική λύρα (μέλος του συγκροτήματος της Έλενας Παπαρρίζου, που είχε αποσπάσει το 1ο βραβείο στην Eurovision) και Νεκτάριος Χατζηδάκης – λαούτο.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Να τονίσουμε, ότι η Περιστεριώτισσα συγγραφέας κα Χρυσάνθη Σπυροπούλου Σπανού διακατέχεται από μια παιγνιώδη μορφή μάθησης, δηλαδή σχεδιάζει τη γραφή και τη διδασκαλία της με επίκεντρο το παιχνίδι -κυρίως το θεατρικό- εμπλουτισμένο με χρώματα, μουσική, χορό, τραγούδι, κάτι που ενισχύει και πολλαπλασιάζει τα συναισθήματα και τη διάθεση των παιδιών για μάθηση. Τα συγγραφικά της έργα, όπως και το «Μεσόγειος», μπορούν άριστα να γίνουν παιδικές παραστάσεις, που προσφέρουν στα παιδιά ανεπανάληπτες εντυπώσεις και εμπειρίες.

Για τους ενδιαφερόμενους παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, κ.ά., το βιβλίο είναι των εκδόσεων «Γρηγόρης» (τηλ. 210 3637016) και μπορούν να το βρουν στο Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 71 Αθήνα, τηλ. 210 3629684, ή να επικοινωνήσουν με την ίδια τη Συγγραφέα στο τηλ. 210 5718800.

Β. Αλεξανδροπούλου – ΔΛ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

 • PAPADEA
 • CHARITOS
 • ΛΕΩΝΙΑ
 • HONDOS CENTER
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ

Ειδήσεις

Ματιές