ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • PAXATOYRIDIS
  • TSIOTA
  • BEKNEO
  • THEODORAKOS
  • PAXATOURIDIS
  • KALIAFAS
  • LWLOS
  • STAUROULIAS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡ. ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 Στην τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς του 11ου Δημοτ. Σχολείου Περιστερίου, παραβρέθηκε την 11.9.2018 ο αναπληρ. υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Πάνος Ρήγας.

 Ο κ. Π. Ρήγας υπηρέτησε πολλά χρόνια στο πιο πάνω Σχολείο σαν εκπαιδευτικός και έχει οργανική θέση, έτσι βρέθηκε σε γνώριμο περιβάλλον, συνομίλησε με παλιούς συναδέλφους του, φωτογραφήθηκε μαζί τους και απηύθυνε και χαιρετισμό στα παιδιά (φωτογραφίες).

 Παρών ήταν και ο δ/ντής της Γ’ Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αδάμ Στάμος

 Μετά τον Αγιασμό ο δ/ντής του Σχολείου κ. Βασ. Καραπάτης στο χαιρετισμό του προς τους γονείς είπε μεταξύ άλλων, ότι με τη βοήθεια και τη συνεργασία τους θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο. Ζήτησε να είναι κοντά στο Σχολείο, να ζητούν πληροφορίες για τα παιδιά τους και να μοιράζονται με τους εκπαιδευτικούς τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους.

 Απευθυνόμενος στα παιδιά, καλωσόρισε τα παιδιά της Α΄ τάξης και αναφέρθηκε στο μήνυμα του υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου για τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει η σχολική βία σε άλλες χώρες και με την επικράτηση των νέων τεχνολογιών είμαστε εκτεθειμένοι στη βία πολλών μορφών, με συστατικό στοιχείο του εκφοβισμού τον ιδιόμορφο ρατσισμό και τη μη ανοχή στη διαφορετικότητα.

 Τόνισε, ότι στόχοι του κάθε σχολείου είναι η ασφάλεια των παιδιών, η κοινωνικοποίησή τους και οι γνώσεις που θα αποκτήσουν μέσα από τη διαδικασία της μάθησης.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ

ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Ο δ/ντής της Γ’ Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αδάμ Στάμος ευχήθηκε στην ομιλία του, καλή, ευχάριστη και δημιουργική χρονιά. «Όταν οι άνθρωποι» -είπε- «λειτουργούν σε πλαίσιο κοινωνικότητας μεγαλουργούν. Όταν όμως λειτουργούν σε άγονο και αντιπαραγωγικό περιβάλλον, τότε δημιουργούνται ανομίες και στρεβλώσεις.

 Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας φροντίσαμε να στελεχωθούν όλα τα σχολεία με εκπαιδευτικούς και αν υπάρχουν κάποια κενά ή ατέλειες θα διορθωθούν.

 Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ελλάδας και όπως είπε ο Αριστοτέλης «μια κοινωνία για να προοδεύσει πρέπει να επενδύσει στην νεολαία».

ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣ

ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 Ο υπουργός κ. Π. Ρήγας είπε: «Θέλω να πω στα παιδιά, ότι αυτός ο χώρος είναι δημιουργικός, θα περνάνε καλά με τους θαυμάσιους δασκάλους τους και να έχουν μια καλή χρονιά.

 Αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά που συνεχίζουν την εκπαιδευτική τους πορεία, πιστεύω, ότι ο δημιουργικός τρόπος της γνώσης που τους παρέχεται, αποκτά περιεχόμενο και πρέπει να την κατακτήσουν. Αυτό θέλουν και επιδιώκουν και οι συνάδελφοί μου εκπαιδευτικοί.

 Θέλω επίσης να πω στους γονείς, ότι το σχολείο αποτελείται από τρεις πυλώνες: Τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

 Όταν αυτοί οι τρεις πυλώνες συνεργάζονται αρμονικά, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ούτε αντιπαραθέσεις, ούτε άλλα προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν στο χώρο των παιδιών, της εκπαίδευσης και της γνώσης.

 Οι συνάδελφοι μου είναι όλοι εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί, υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και τα αποτελέσματα της είναι προς όφελος των παιδιών».

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018