ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • PAXATOYRIDIS
  • TSIOTA
  • BEKNEO
  • THEODORAKOS
  • PAXATOURIDIS
  • KALIAFAS
  • LWLOS
  • STAUROULIAS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΕΙΑΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

  

 Μια αυθεντική παραδοσιακή Ηπειρώτικη μουσικοθεατρική παράσταση παρακολούθησαν και καταχειροκρότησαν όσοι κατέκλισαν το θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» στις 14.9.2018 στο Άλσος Περιστερίου, που ήταν αφιερωμένη στους Ηπειρώτες της ξενιτειάς.

 Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία του Δήμου Περιστερίου και την οργανωτική επιμέλεια της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου. Παρουσιάστρια ήταν η εκπληκτική Μαρίκα Γκόνη και η προσφώνηση της εντυπωσιακής Μαίρης Κόντη.

 Πλήθος κόσμου της Ηπειρώτικης αποδημίας και Περιστεριώτες φίλοι της Ηπειρώτικης παράδοσης, δημιούργησαν αδιαχώρητο στο θέατρο του Άλσους. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, επίσης εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της αποδημίας με επικεφαλής την Πανηπειρώτικη Συνομοσπονδία Ελλάδας, με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Δόση, που καταχειροκροτήθηκε στον χαιρετισμό του. Χαιρετισμό απηύθυνε και η υπεύθυνη Πολιτισμού του Δήμου Περιστερίου.

 Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε το θεατρικό αφήγημα σε κείμενα Χρήστου Τουμπουρού και την εκπληκτική ερμηνεία της Κατερίνας Κώστα. Ακολούθησε ένα τρίωρο Ηπειρώτικο γλέντι.

 Από τους δεκάδες μουσικούς και τραγουδιστές που έδωσαν αφιλοκερδώς το παρών ήταν στα κλαρίνα οι: Δόκιμος Χαραλάμπους, Θοδωρής Γεωργόπουλος, Τάσος Μαγκλάρας, Δημήτρης Λιάγκας και στο τραγούδι οι Ντίνα Αλεξοπούλου, Νάντια Καραγιάννη, Ελευθερία Χαραλάμπους, Κώστας Λεοντίδης, Ηλίας Κόντης, Χρήστος Πότσης, Γιώργος Κόντης, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Κώστας Κόντης, Χρήστος Αγγελής, Μιχάλης Ζάπας, Ανδρέας Μετσοβίτης.

 Μετά το χορευτικό της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου τραγούδια της ξενιτιάς απέδωσαν το πολυφωνικό του Συλλόγου Βουθροτού και το πολυφωνικό σχήμα της Ένωσης με δάσκαλο τον Χρήστο Πολύζο.

 Το κατενθουσιασμένο κοινό έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στον πρόεδρο της Ένωσης κ. Ζήκο Κόντη και τον ακούραστο φίλο της Ηπείρου Παναγιώτη Ανυφαντή για την συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 Η εκδήλωση μεταδόθηκε από τις τηλεοπτικές εκπομπές «Κοντά στην παράδοση» του Παντελή Σούλη και «Όλο Δυτικά» του Γρηγόρη Ζαφείρη.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018