• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

Προτροπή στους καταναλωτές να προτιμούν τους φούρνους της γειτονιάς

ΜΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ, Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ «3η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ»

{gallery}trehon/2018/10/giortips{gallery}

Η γνωστή Ρωμαϊκή ρήση «άρτος και θεάματα», επαναλήφθηκε αιώνες μετά αλλά με την φιλοκοινωνική και ψυχαγωγική γευστική της θεώρηση, στο Άλσος Περιστερίου στο τριήμερο 21 – 23.9.2018. Τα θεάματα που προσέφερε ο Δήμος όλο τον Σεπτέμβρη ήταν άκρως ποιοτικά. Έλλειπε και το ψωμί. Αυτό το ανέλαβε η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων & Περιχώρων, που σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου συνδιοργάνωσαν την 3η «Γιορτή Ψωμιού», με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο, που η παρουσία του σε ατελείωτες ουρές, ξεπέρασε κάθε προηγούμενη.

Στο Άλσος Περιστερίου στήθηκε ένα πρότυπο Βιοτεχνικό Αρτοποιείο που παρασκεύαζε φρέσκο ψωμί και πλήθος άλλων προϊόντων ζύμης (σταφιδόψωμα, κουλουράκια, τυροπιτάκια κ.λπ.) τα οποία προσφέρονταν ζεστά, άμεσα και δωρεάν στους παρευρισκόμενους.

Παράλληλα δημιουργήθηκε και ένα παιδικό εργαστήρι, όπου με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού τα Περιστεριωτόπουλα έπλαθαν το δικό τους ψωμάκι, σε ό,τι σχέδιο και μέγεθος ήθελαν, το ψωμάκι αυτό ψηνόταν και το παραλάμβαναν για να απολαύσουν τη δημιουργία τους.

Μήνυμα της διοργάνωσης για άλλη μια φορά, ήταν η προτροπή στα νέα παιδιά και στους Έλληνες καταναλωτές, να προτιμούν το φρέσκο ψωμί, αυτό που παρασκευάζεται και πωλείται από τους φούρνους της γειτονιάς.

Η προσπάθεια ενημέρωσης σημείωσε επιτυχία.

Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΨΩΜΙ

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων & Περιχώρων κ. Χαρίλαος Μάνος μάς είπε σχετικά, τη 2η ημέρα της εκδήλωσης: «Σκοπός μας είναι να καταδείξουμε στους καταναλωτές πώς παρασκευάζεται το φρέσκο ψωμί, γιατί είναι το καλύτερο και γιατί πρέπει κανείς να το προμηθεύεται από το φούρνο της γειτονιάς του.

Το ψωμί είναι ένα προϊόν που ούτε βράζεται ούτε πλένεται, ούτε απολυμαίνεται και το μοναδικό μέρος που μπορείς να το πάρεις με εγγύηση είναι ο φούρνος της γειτονιάς.

Από οπουδήποτε αλλού το ψωμί έχει διανύσει ολόκληρο… «ταξίδι» και ό,τι ρύπος έχει πέσει πάνω του, το καταναλώνουμε!

Στο τριήμερο της «Γιορτής Ψωμιού» διαθέσαμε 15 και πλέον τόνους αλεύρι και υπολογίζουμε, ότι πάνω από 40.000 κόσμος πέρασε και θα περάσει για να πάρει ένα κέρασμα, που μπορεί να είναι ψωμί, κουλουράκι, τυροπιτάκι κ.λπ.».

Ο κ. Χ. Μάνος μάς πληροφόρησε, με την ευκαιρία της παρουσίας και του Συλλόγου Ηπειρωτών στην εκδήλωση, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ζήκο Κόντη, ότι στην πρωτεύουσα, το 90% των αρτοποιών της γειτονιάς είναι Ηπειρώτες (Γιαννιώτες και Θεσπρωτοί).

ΤΟ ΨΩΜΙ ΒΑΣΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Παρούσα στην εκδήλωση και η αντ/ρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, η οποία μας είπε: «Η «Γιορτή Ψωμιού γίνεται για 3η χρονιά, σ’ αυτόν τον μοναδικό χώρο του Άλσους που φιλοξενεί καινοτόμες δράσεις.

Δημιουργήσαμε ένα φούρνο της γειτονιάς σε ένα χώρο όπου χιλιάδες κόσμος απολαμβάνει αλλά και μαθαίνει τι είναι ο φούρνος της γειτονιάς, γιατί εμείς εδώ στο Δήμο Περιστερίου επιμένουμε ότι το αγνό, το φρέσκο ψωμί, το καθημερινό, με αυτό που μεγαλώνει η ελληνική κοινωνία είναι αυτό εδώ, από αυτούς τους ανθρώπους που ετοιμάζουν πρωί πρωί το φρέσκο ψωμί, το αχνιστό που απολαμβάνει η ελληνική οικογένεια.

Και μην ξεχνάμε ότι η βασική δομή της Μεσογειακής διατροφής είναι το ψωμί.

Με αυτή την έννοια θέλω και εκ μέρους του δημάρχου Περιστερίου κ. Παχατουρίδη να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Συντεχνίας των Αρτοποιών Αθηνών που καταθέτουν ψυχή κάθε χρόνο.

Αυτό που βλέπετε εδώ είναι κάτι μοναδικό που δημιουργείται χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους και εμείς συνεπικουρούμε.

Και μην ξεχνάμε, ότι φιλοξενούμε, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και μια άλλη δράση των αρτοποιών που την ξεκινήσαμε πέρυσι και φέτος θα είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Ο κ. Μάνος πρόσθεσε ότι η πρωτοχρονιάτικη πίττα που φτιάχτηκε πέρυσι στο κέντρο του Περιστερίου και την απόλαυσαν 20.000 άτομα, φέτος θα παρασκευαστεί για 40.000 άτομα!

Δ.Λ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • IMNOI
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ