• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

{gallery}trehon/2018/10/enosiarkadwn{gallery}

Σε κλίμα πατριωτικό και αποδεικνύοντας την επιδοκιμασία τους με την αθρόα παρουσία τους, εκατοντάδες Περιστεριώτες καταγόμενοι από την Αρκαδία, παραβρέθηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση της επασυσταθείσης, υπό την προεδρία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλη Λώλου, Ένωσης Αρκάδων Περιστερίου,

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 4.9.2018 στο Άλσος Περιστερίου περιλάμβανε τελετουργικό και καλλιτεχνικό μέρος και ο σκοπός της ήταν ανθρωπιστικός, συγκεκριμένα για την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Προηγήθηκε η προβολή βίντεο με την κοινωνική δράση των μελών της Ένωσης, που μοίρασαν τρόφιμα σε Ναούς του Περιστερίου για την ενίσχυση των συσσιτίων των απόρων και τις οικολογικές δράσεις των νέων της ΄Ενωσης, που μάζεψαν τα σκουπίδια από περιοχές του Ποικίλου Όρους και της παραλίας Σκαραμαγκά.

«ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

ΣΤΗΝ ΟΔΟ… ΑΡΚΑΔΙΑΣ!

Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Λώλος στο χαιρετισμό του είπε, ότι: «Η Ένωση Αρκάδων δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα εθνικοτοπικό κενό και με σύνθημα «όλοι μαζί αρχίζουμε και όλοι μαζί στηρίζουμε» έκανε το επίσημο πρώτο βήμα της με την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Περιστερίου είπε, χειροκροτούμενος θερμά ότι: «Όλοι οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι του Περιστερίου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στεγάσθηκαν στο κτήριο της «Κυψέλης Πολιτισμού» που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή κοντά στο ι.ν. Αγ. Αντωνίου.

Ο Σύλλογος Αρκάδων που υπέβαλε ανάλογο αίτημα αισιοδοξεί ότι θα να τύχει της στήριξης του Δήμου για να αντιμετωπίσει και αυτός το στεγαστικό του πρόβλημα, κάτι που και ο Θεός και η θεά Τύχη συνηγορούν, αφού το κτήριο της «Κυψέλης Πολιτισμού» βρίσκεται στην οδό… Αρκαδίας»!

ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΕΓΗ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΩΝ

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης στην ομιλία του επανέλαβε τη γνωστή του θέση, ότι το Περιστέρι είναι μια «Κιβωτός γεμάτη Ελλάδα», αφού κόσμος από όλη την Ελλάδα εγκαταστάθηκε εδώ για να επιβιώσει και συνέβαλε καθοριστικά στην πρόοδο του Δήμου μας, και υποσχέθηκε χειροκροτούμενος παρατεταμένα, ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτές τις δύσκολες εποχές, με απόφασή του διαμόρφωσε κτήριο σε «Κυψέλη αγάπης και πολιτισμού» και πρόσφερε στέγη σε τέσσερις συλλόγους με έντονη πολιτισμική δράση: Τους Κρήτες, τους Ηπειρώτες, τους Πόντιους και τους Μεσσήνιους.

Η έναρξη της δραστηριότητας της Ένωσης Αρκάδων ήταν πολλή εντυπωσιακή και ο Δήμος που επενδύει στον πολιτισμό και στη νέα γενιά, στηρίζει κάθε προσπάθεια που κατατείνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το λόγο αυτό, το κτήριο που στεγάζει ήδη στον 1ο όροφό του τους τέσσερις πολιτιστικούς συλλόγους είναι τριώροφο. Στο ισόγειο λειτουργούν παιδικός σταθμός και το κοινωνικό παντοπωλείο. Και θα γίνει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασισθεί και να διαμορφωθεί και ο 2ος όροφος, ώστε να εξυπηρετηθούν οι στεγαστικές ανάγκες και η πολιτιστική δράση του Συλλόγου Αρκάδων και ενός ακόμη εθνικοτοπικού συλλόγου που πρόκειται να δραστηριοποιηθεί σύντομα.

Χαιρετίζουμε το καινούργιο ξεκίνημα του Συλλόγου Αρκάδων και θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

*

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν από την Ένωση ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης για την πολύτιμη προσφορά του στον πολιτισμό της πόλης μας και ο εκπρόσωπος του «Χαμόγελου του Παιδιού» γεν. γραμματέας κ. Χρήστος Καμιλάτος για το κοινωνικό έργο που επιτελεί το Σωματείο τους.

Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετείχαν οι τραγουδιστές Παναγ. Αγγελακόπουλος, Φώτης Ανδρικόπουλος και Ματθαίος Γιαννούλης και το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου.

*

Παραβρέθηκαν οι ιερείς π.π. Στυλιανός Ταξάκης, Παναγιώτης Λουλαδάκης, Σπυρίδων Καζάνης και Μάξιμος Χριστοδούλου, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης, πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί & κοινοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι βουλευτές, πολιτευτές, πρόεδροι εθνικοτοπικών συλλόγων του Δήμου Περιστερίου και όμορων δήμων κ.ά. Επίσης οι κ.κ. Νικ. Ζευκιλής και Αθαν. Μεντρέκας, που προσπάθησαν στο παρελθόν να συσπειρώσουν σε φορέα το Αρκαδικό στοιχείο του Περιστερίου.

Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η δημοσιογράφος κα Αλεξάνδρα Ντούσκα και η έφορος της Ένωσης Αρκάδων Περιστερίου κα Νικολέττα Λιούρη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αρκάδων Περιστερίου αποτελούν οι κ.κ. Βασίλης Λώλος- πρόεδρος, Ανδρέας Σχίζας- α΄αντ/δρος, Αθαν. Αγγελόπουλος- β΄αντ/δρος, Σταύρος Χρονόπουλος- γεν. γραμματέας, Λεωνίδας Στεφανάκος- ταμίας, Αθηνά Παπαδήμα- υπευθ. δημοσίων σχέσεων και Νικολέττα Λιούρη- έφορος.

Δ.Λ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • IMNOI
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ