ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

 • ΔΗΜΟΣ
 • ΜΕΛΙΤΤΟΥΣΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Υδροφόρα οχήματα συμμετείχαν στον καθαρισμό των δρόμων και διανεμήθηκαν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΒΟΥΤΖΑΣ

 

Η ανείπωτη τραγωδία με τις εκατοντάδες νεκρούς, αποτεφρωμένους και πνιγμένους, που κτύπησε κυρίως το Μάτι και το Νέο Βουτζά, έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και την Υφήλιο.

Ο θρήνος και ο οδυρμός δεν έχει κοπάσει και η ελπίδα όλων είναι να ληφθούν κάποια μέτρα, ώστε η συμφορά που έπληξε την χώρα μας να μην επαναληφθεί. Οι καταστροφικές πυρκαγιές δεν ήταν οι πρώτες. Είχαμε και το 2007 στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές , αλλά ο αριθμός των νεκρών στις 23.7.2018 ήταν πρωτοφανής!

Από την πλευρά του Δήμου Περιστερίου, που έχει παράδοση στην ευαισθησία σε τέτοιες θεομηνίες, υπήρξε άμεση αντίδραση μετά την επέλαση της πύρινης λαίλαπας, που ορφάνεψε τόσες πολλές οικογένειες και κατέκαψε κατοικίες και δέντρα.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ

ΟΠΟΥ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ

Όπως μας είπε ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης:

«Είμαστε ένας Δήμος και το έχουμε αποδείξει, ότι δεν νοιαζόμαστε μόνο για τον ιστό της πόλης μας, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του. Όπου η ανάγκη μάς καλεί ανταποκρινόμαστε άμεσα και πρόθυμα.

Και επειδή ο Δήμος μας την τελευταία 10ετία έχει δώσει μεγάλη σημασία στην πολιτική προστασία και στον σχετικό εξοπλισμό σε σημείο που να πρωτοπορεί σε σχέση με άλλους δήμους, σε οποιοδήποτε συμβάν δεχόμαστε κλήσεις βοηθείας και σπεύδουμε να την παράσχουμε άμεσα. Το ίδιο συνέβη και πρόσφατα στην Αίγινα, τη Σαλαμίνα και παλαιότερα στην Ηλεία.

Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση της τραγωδίας στο Μάτι και το Νέο Βουτζά, σπεύσαμε, όταν η βιβλική καταστροφή είχε συντελεστεί, με τους αντιδημάρχους κ.κ. Μαίρη Τσιώτα και Παναγ. Λύκο, με οχήματα του Δήμου, προσωπικό και εξοπλισμό, στις 7:00 το πρωί της Τρίτης 24.7.2018 στο Μάτι και συμβάλαμε στον καθαρισμό των δρόμων για να απομακρύνουμε τα αποκαΐδια και να διευκολυνθούν οι διελεύσεις.

Ήταν συγκινητική η ευγνωμοσύνη των κατοίκων που εισπράξαμε, οι οποίοι σε κατάσταση απόγνωσης προσπαθούσαν να συλλέξουν ό,τι απέμεινε από τις περιουσίες τους.

Παράλληλα κάναμε μια σταυροφορία συγκέντρωσης τροφίμων, τα οποία μοιράσαμε στους κατοίκους την Τρίτη, το πρωί της Τετάρτης και συνεχίζουμε…

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω θερμά τους συμπολίτες μας Περιστεριώτες, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση αλληλεγγύης που απευθύναμε και έφεραν, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.), τα οποία διανείμαμε ήδη και ανακουφίσαμε τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Τα συλλυπητήρια που απευθύνουμε, σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχασαν τους οικείους τους και τις περιουσίες τους με τόσο τραγικό τρόπο, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε. Η φρίκη που αντικρίσαμε δεν πρόκειται να σβηστεί από τη μνήμη μας και ευχόμαστε ο Θεός να δώσει στους συνανθρώπους μας, καρτερία και ψυχική δύναμη να αντέξουν τη συμφορά που τους επιφύλαξε η άδικη μοίρα».

Ο κ. Παχατουρίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Δημοτικών Αρχών της περιοχής, την τ. γεν. γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, που συμπεριλαμβάνεται στους πυρόπληκτους κ.ά.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της πύρινης κόλασης που βίωσαν οι κάτοικοι του Ματιού και του Νέου Βουτζά. Διακρίνονται συνεργεία που καθαρίζουν τους δρόμους (με την αντ/ρχο κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου), τον αντ/ρχο κ. Παν. Λύκο που δείχνει το σημείο που κάηκαν οι 26 συνάνθρωποί μας, συναντήσεις του Δημάρχου Περιστερίου με την κα Παπαρήγα και κατοίκους που έχασαν τις περιουσίες τους, συμμετοχή του σε σύσκεψη για τις πυρκαγιές, τους χώρους συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που εστάλησαν και διανεμήθηκαν στους πυρόπληκτους κ.λπ.

Δ.Λ. - “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

 • ΛΕΩΝΙΑ
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • IEK ΔΕΛΤΑ
 • EΚΘΕΣΗ
 • ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ
 • ENOIKIASTIRIO
 • AUGULEA
 • AKOUSTIKA
 • HONDOS CENTER

Ειδήσεις