ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Θα υλοποιηθεί πρόγραμμα αποστολής φαρμάκων στα σπίτια των ασθενών

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ κ. ΠΟΛΑΚΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


 Παρουσία του αναπληρ. υπ. Υγείας κ. Παύλου Πολάκη εγκαινιάσθηκε το πρωί της 4.5.2018, το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, δίπλα από το 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου (π. ΙΚΑ), στη συμβολή Σαρανταπόρου & Αγραφιώτου, από το οποίο οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εφοδιάζονται τα απαραίτητα φάρμακα υψηλού κόστους.

Τον Αγιασμό τέλεσαν ο ιερατ. προϊστάμενος του ι.ν. Παμ. Ταξιαρχών (Νέου) π. Ευστράτιος Τσόνιας και ο αναπληρ. ιερατ. προϊστάμενος π. Νεκτάριος Δημητριάδης.

Μετά το πέρας του Αγιασμού απηύθυνε ευχές ο π. Ευστράτιος Τσόνιας ο οποίος είπε ότι: «Εγκαινιάζουμε σήμερα αυτό το φιλανθρωπικό κατάστημα που θα προσφέρει υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου.

Εύχομαι όλοι εσείς που αναλάβατε αυτό το πολύμοχθο και πολυσχιδές έργο να έχετε θεία φώτιση, αγάπη και υπομονή και ο Θεός να σας ενισχύει να επιτελείτε επάξια το έργο σας.

Το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία και όσοι την έχουν απωλέσει να την ξανααποκτήσουν με τη βοήθεια του Θεού και των «χαμωθεών» -όπως λένε στην πατρίδα μου- τους γιατρούς».

ΜΙΣΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο αναπληρ. υπουργός κ. Παύλος Πολάκης, στην ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων, ότι:

«Εγκαινιάζουμε το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό ασφαλιστικό οργανισμό για την υγεία στη χώρα μας. Μετά την ενοποίηση των κλάδων υγείας, αυτή τη στιγμή έχει 10 εκατ. ασφαλισμένους, όσος είναι και ο πληθυσμός της χώρας μας.

Ο ΕΟΠΥΥ του 2018 δεν έχει καμιά σχέση με τον ΕΟΠΥΥ του 2015. Γιατί το 2015 έπαιρνε από τους κλάδους υγείας εισφορές 3.480.000 ευρώ και το 2017 πήρε 4.670.000 ευρώ, δηλαδή 1.200.000 ευρώ παραπάνω. Ωστόσο παρά τα όσο φημολογούνται για τον ΕΦΚΑ, ο ΕΦΚΑ έχει ένα πλεόνασμα που είναι ο μισός παράγων, με βάση τον οποίο θα βγούμε από το μνημόνιο.

Η χρηματοδότηση του ΕΦΚΑ από τον ΕΟΠΥΥ είχε δυο μεγάλα αποτελέσματα:

-Πρώτον να πληρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόχων του σε μικρό χρονικό ορίζοντα και όχι με 8 μήνες καθυστέρηση και 2 εκατ. ευρώ χρέη το 2015. Και φθάσαμε ενώ το 2015 έδωσε χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας 50 εκατ. ευρώ, το 2017 έδωσε 600 εκατ. ευρώ.

-Δεύτερον, από το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ διακινούνται τα φάρμακα υψηλού κόστους που σημαίνει κόστος 1 δις ευρώ το χρόνο. Περίπου 80.000 ασθενείς παίρνουν κάθε μήνα δωρεάν φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, δηλαδή αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους ή έκλεισαν το μαγαζί τους λόγω της κρίσης.

Από το Φαρμακείο αυτό θα εξυπηρετούνται οι δυτικές συνοικίες και σύντομα θα εγκαινιάσουμε και στο Καματερό και στις νότιες συνοικίες.

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Φέτος θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια της Δ/νσης Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ ένα σύστημα κατ΄ οίκον αποστολής των φαρμάκων στους ασθενείς που το επιθυμούν, επιτυγχάνοντας δύο πράγματα:

Πρώτον να προγραμματίζουμε τις παραγγελίες και τον όγκο των φαρμάκων που θα μπαίνουν σε κάθε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ με βάση τον αριθμό των ασθενών που εξυπηρετούνται. Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, όπου κάποια φάρμακα μέσω των νοσοκομείων πήγαιναν σε Ευρωπαϊκές χώρες, αντί για τους ασθενείς που τα είχαν ανάγκη. Και γνωρίζετε ότι έγιναν 18 συλλήψεις στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπου μια συμμορία διοχέτευε τα φάρμακα σε κλινικές και στο εξωτερικό.

Κτυπάμε τη διαφθορά, αλλά είμαστε στην κορυφή της «πυραμίδας» ακόμη. Φαγώθηκαν 85 δις ευρώ σε «μαύρο χρήμα» σε 20 χρόνια, που αντιστοιχούν στο ¼ του δημόσιου χρέους. Φέτος θα προχωρήσουμε και πιο κάτω, εκεί που γινόταν το «παιχνίδι».

ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Αυτή η ιστορία τελείωσε και θα ελέγχονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, οι παραγγελίες των φαρμάκων και οι ασθενείς που τα παραλαμβάνουν.

Δεύτερον, θα αποσυμφορήσουμε τις «ουρές» και οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν δωρεάν τα φάρμακά τους στα σπίτια τους.

Επίσης ετοιμάζουμε νέο κανονισμό παροχών υγείας που θα καλύπτει πραγματικές ανάγκες και όχι πλασματικές, ξοδεύοντας χρήματα άσκοπα. Αυτά ήταν η αιτία που χάσαμε το 25% του ΑΕΠ της χώρας μας και η ανεργία από το 7% πήγε στο 27% και αγωνιζόμαστε και ήδη κάνουμε βελτιώσεις.

Με την εξοικονόμηση που κάναμε από την κορυφή της «πυραμίδας», μπορούμε και κάνουμε αναδιανομή όπου υπάρχει ανάγκη, είτε στα νοσοκομεία, είτε με τις 20.000 προσλήψεις -οι 15.000 έχουν ολοκληρωθεί- και αλλού».

*

Μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμης, ο οποίος είπε ότι «η δημιουργία του Φαρμακείου είναι στα πλαίσια της προσπάθειας να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του πολίτη και προσδοκούμε στα επόμενα βήματα που θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερη και καλύτερη την παροχή υπηρεσιών». Και,

Η διευθύντρια της Περιφερειακής Δ/νσης ΠΕΔΥ, που υπάγεται το Φαρμακείο κα Διαμαντίδη Παναγιώτα - Ζωή, που είπε, ότι «με το νέο Φαρμακείο μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να λαμβάνουν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη για τη θεραπεία τους».

Προϊστάμενος του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ Περιστερίου είναι ο κ. Ευθύμιος Χριστοδουλάκης και οι ώρες λειτουργίας του είναι καθημερινά 8.00 έως 14.00 και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μέχρι τις 18.30, το τηλ. 210 5765407.

Από πλευράς Περιστερίου παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, η αντ/ρχος κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου και η πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ κα Ξένη Κορόγιαννη, επίσης ο δ/ντής του 2ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου κ. Χρήστος Πολυχρονίου κ.ά.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΜΑΪΟΣ 2018

 • AUGULEA
 • DIAFIMISI
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • PYRODIAMANT
 • FARI
 • AGENCY
 • KAPRALOU
 • AKOUSTIKA
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • HONDOS CENTER
 • ESYN
 • PIISI
 • AERAKI
 • MUSIKI