ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΙΤΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ» ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

 

Η εκδήλωση ήταν απέριττη, αλλά η σημασία μεγάλη, καθώς τα στελέχη του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιστερίου, οργάνωσαν το απόγευμα της 16.5.2018, μια συνάντηση σύσφιξης σχέσεων στο καφέ του Άλσους Περιστερίου.

Η εκδήλωση – συνάντηση οργανώθηκε με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού» που γιορτάζεται κάθε χρόνο της 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού Ερρίκου Ντυνάν. Μια ημερομηνία- ορόσημο που αντανακλά σε όλες τις εκφάνσεις της δράσης και προσφοράς, που θεμελιώνεται σε αδιαπραγμάτευτες ανθρωπιστικές αξίες, όπως ενότητα, παγκοσμιότητα, ανθρωπισμό, αμεροληψία, ουδετερότητα, ανεξαρτησία, εθελοντισμό κ.ά., με κυρίαρχους στόχους την ανακούφιση του ανθρώπου από τον πόνο, τη δυστυχία, την στέρηση, τις ανάγκες του κ.λπ.

Τα στελέχη του ΕΕΣ -με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Στράτο Εγγλέζο- οι εθελοντές, Σαμαρείτες, νοσηλευτές, αιμοδότες και οι συμπαραστάτες της κοινωνικής προσπάθειας, που υλοποιείται υποδειγματικά και έρχεται παρούσα και αρωγός σε κάθε ανθρωπιστική ενέργεια του Δήμου, είχαν τη ευκαιρία να απολαύσουν ένα ποτό και να ανταλλάξουν απόψεις για την τοπική δραστηριότητα και την κρίση που διέρχεται η χώρα.

ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, που μας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το τοπικό Γραφείο του Ε.Ε.Σ. Περιστερίου είναι πάντοτε υποστηρικτής και μπροστάρης στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου.

Θεωρώ, ότι είναι από τα πιο δραστήρια Γραφεία σε όλη την Ελλάδα και στο Περιστέρι. Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν το DNA των συμπολιτών μου είναι τέτοιο που αποδεικνύει καθημερινά, και μέσα από αυτές τις δράσεις και μέσα από αυτόν τον φορέα, τα αλληλέγγυα αισθήματα, την συντροφικότητα και την προσφορά, που μας κάνουν όλους υπερήφανους»!

Την υποδοχή και εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων, που προσήλθαν να συντονίσουν και να ενδυναμώσουν την άμιλλα για την κοινωνική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη, επωμίσθηκε με ευγένεια και επιτυχία η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κα Παρασκευή Αρσενοπούλου, με τη βοήθεια και των άλλων κυριών του Γραφείου: Φωτεινή Αναγνωστάκη, Ελένη Βλάχου, Δέσποινα Πάτση, Αμαλία Πολίτη κ.ά.

Παραβρέθηκαν, όπως διακρίνονται από αριστερά στην πάνω φωτογραφία μας, οι κ.κ. Γ. Μπεκιάρης- εντεταλμένος δημοτ. σύμβουλος σε θέματα Υγείας, Α. Παχατουρίδης- δήμαρχος, Μ. Τσιώτα Μάρκου- αντ/ρχος Πολιτισμού, Α. Δαφνομήλη- κοινοτική σύμβουλος, Β. Λώλος- πρόεδρος Δημοτ. Συμβουλίου, Λ. Μπεκιάρη- πρόεδρος Συλλόγου Ελληνίδων Ψαλτριών, Α. Καλλιάφας- πρόεδρος Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., Σ. Ζορπίδης- πρόεδρος ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου, Ξ. Κορόγιαννη- πρόεδρος Ο.Π.Α.Α.Π. και οι αντ/δροι του Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. Χριστίνα Χαρατσάρη Βαληνάκη και Σερ. Σεφεριάδης. Όρθιοι δεξιά διακρίνονται οι κ.κ. Φ. Αναγνωστάκη, Π. Αρσενοπούλου, Σ. Εγγλέζος κ.ά.

Στην κάτω φωτογραφία στελέχη του ΕΕΣ Περιστερίου, εθελοντές κ.ά. πλαισιώνουν τον δήμαρχο Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδη και την Μαρία Εγγλέζου – Καρακώστα, από τα πιο δραστήρια μέλη του ΕΕΣ Περιστερίου, που τιμά το ερυθρό σύμβολο του ΕΕΣ που φέρει με υπερηφάνεια στο στήθος της, αφού πρωταγωνιστεί στην εμβληματική εμφάνιση του Γραφείου σε παρελάσεις. εκδηλώσεις και στην διαρκή κοινωνική προσφορά.

Δ.Λ. - “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΜΑΪΟΣ 2018

 • DIAFIMISI
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • PYRODIAMANT
 • FARI
 • AGENCY
 • KAPRALOU
 • AKOUSTIKA
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • HONDOS CENTER
 • AERAKI