ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • KIAGIA

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Μήκους 1.486 μέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 3.566.015 ευρώ.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

antiplim

 Ο αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας, και οι δήμαρχοι Περιστερίου και Χαϊδαρίου κ.κ. Παχατουρίδης και Σελέκος, επισκέφτηκαν στις 6.2.2018 το εργοτάξιο του έργου «Κατασκευή συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων επί της Λεωφ. Αθηνών» (φωτογραφία).

 Το έργο ξεκινάει από την οδό Πύλου του Δήμου Χαϊδαρίου και καταλήγει στην οδό Πατριάρχου Σεργίου του Δήμου Περιστερίου.

 Πρόκειται για το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο στη Δυτική Αθήνα. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου και του Χαϊδαρίου, ενώ θα απαλλάξουν 40.000 πολίτες από την ανασφάλεια και τον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων.

 Η συγκεκριμένη Πράξη εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση και εκτέλεση κρίσιμων έργων που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική προστασία αστικών περιοχών και αποτελούν πάγιο αίτημα των πολιτών της Αττικής.

 Ειδικότερα με τη συγκεκριμένη ένταξη το ποσοστό ενεργοποίησης του θεματικού στόχου 5 ανέρχεται στο 80% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, ενώ ο ρυθμός εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων είναι μακράν ο υψηλότερος μεταξύ όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ξεπερνώντας το 60% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΑΝ ΠΡΟ 3ΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

 Το έργο αφορά την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων από την οδό Πύλου του Δήμου Χαϊδαρίου μέχρι την οδό Πατριάρχου Σεργίου του Περιστερίου, με μήκος 1.486 μέτρα και με συνολικό προϋπολογισμό 3.566.015,67 ευρώ.

 Ο αγωγός θα είναι πλάτους και ύψους περίπου 3 Χ 3 μέτρων και θα κατασκευάζεται σταδιακά σε τμήματα της Λεωφ. Αθηνών (δύο λωρίδες) για να διευκολύνεται η κυκλοφορία. Είναι ένα έργο που το ζητούσαν απεγνωσμένα από πλευράς Περιστερίου οι κάτοικοι των οδών Π. Καβάλας, Κονδύλη, Κάδμου, Ανθούσης, Αγαθοκλέους, Μαντώς Μαυρογένους και των παράδρομων που δεινοπάθησαν προ 3ετίας, όπου μετά από θεομηνία, κατέβηκαν τα νερά από το βουνό, πλημμύρισε όλη η περιοχή και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

 Δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Αττικής και η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

«ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ…»

 Μετά την πιο πάνω επίσκεψή του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ξεκίνησε αυτό το μεγάλο έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση Περιστερίου – Χαϊδαρίου, σε μια περιοχή όπου με τα φαινόμενα του 2015 κόντεψε να θρηνήσει ανθρώπινα θύματα.

Θεωρώ δεδομένη την κατανόηση των κατοίκων, των επιχειρηματιών κ.λπ. που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά και των οδηγών που χρησιμοποιούν τη Λεωφόρο Αθηνών, για τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα προκύψουν στην εξέλιξη του μεγάλου και τόσο αναγκαίου αυτού έργου».