ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • KIAGIA

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΚΟΝΔΥΛΙ 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

  Πολλές οι αντιρρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την χορήγηση κονδυλίου για την ασφαλτόστρωση των δρόμων του Περιστερίου, lykosαλλά αμείλικτα και τα επιχειρήματα του αντ/ρχου Οικιστικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Λύκου που παραβρέθηκε και έκανε παρέμβαση (φωτογραφία). Είπε μεταξύ άλλων:

 «Οι δρόμοι του Περιστερίου είναι σε απερίγραπτη κατάσταση- παγίδες στην κυριολεξία για οδηγούς και πεζούς.

 Το κράτος μάς είπε: οι επισκευές όλων των δρόμων είναι στην αρμοδιότητά σας, εκτός από τις εθνικές οδούς! Αλλά αντίστοιχα κονδύλια δεν δίνει.

 Από την ΣΑΤΑ, που είναι ανταποδοτικά κονδύλια, μας έκοψαν το 80% και παίρνουμε μόνο 1.280.000 ευρώ! Τι να πρωτοκάνεις με τόσα λίγα χρήματα όταν το Περιστέρι είναι σε κομβικό σημείο δυο εθνικών οδών και είναι ο μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση και πληθυσμιακά στη Δυτική Αθήνα, με 2.500 δρόμους και παράδρομους: Ασφαλτοστρώσεις; Αποκατάσταση ασφαλτικών φθορών; Αποκαταστάσεις τομών των οργανισμών κοινής ωφελείας; Πεζοδρόμια; Υδραυλικά έργα;

 Έχουμε προϋπολογίσει έργα 10.500.000 ευρώ και από τη ΣΑΤΑ μάς δίνουν μόνο 1.280.000 ευρώ. Αν είναι δυνατόν! Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αν και εσείς δεν δείξετε κατανόηση και δεν μας στηρίξετε, η άθλια κατάσταση των δρόμων θα είναι μη αναστρέψιμη, οι κίνδυνοι δυστυχημάτων σίγουρα θα πολλαπλασιασθούν και ίσως θρηνήσουμε ζωές».

 Τελικά μετά μιας ώρας συζήτηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ποσό 3.500.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στο Περιστέρι, τα οποία όπως μας είπε ο κ. Λύκος θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για ασφαλτοστρώσεις, ώστε ο Δήμος μας να γίνει υπόδειγμα οδικής αισθητικής και ασφάλειας.

(Σχετικούς πίνακες των οδών που θα πέσουν ασφαλτοτάπητες δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο μας)

 Και πρόσθεσε ο κ. Λύκος: «Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά και εκ μέρους των Περιστεριωτών, τόσο τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ. Σπύρο Τζόκα ιδιαίτερα, για την καθοριστική του συμβολή και συμπαράσταση στην έγκριση του κονδυλίου των 3,5 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό μάς δίνει τη δυνατότητα να φανούμε συνεπείς σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των συμπολιτών μας».

Δ.Λ.