ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Σε λειτουργία το νέο Κολυμβητήριο Λόφου, Ολυμπιακών διαστάσεων και προδιαγραφών, καλαίσθητο, με εξαιρετικές υποδομές, που αποτελεί ΚΑΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ - Εγγραφές στο Κολυμβητήριο μέχρι τέλος Αυγούστου. Από το Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του αθλητικά προγράμματα

Για να παραφράσουμε αυτό που έλεγαν για την -συρρικνωμένη σήμερα- Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, θα πούμε. ότι καμαρώνουμε ένα Περιστέρι των δύο Αλσών, των δεκάδων ποικίλων αθλητικών χώρων, των τριών σταθμών μετρό και των δύο κολυμβητηρίων!

Ειδικά το δεύτερο, το Κολυμβητήριο του Λόφου που είναι το νέο απόκτημα, είναι ένα καύχημα για την πόλη και ένα μέτρο σύγκρισης, όταν με την κρίση που διέρχεται η χώρα, το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ… στεγνώνει, το κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων ήταν σε… αργία δυο μήνες και κλείνει για όλο τον Αύγουστο και το κολυμβητήριο του Αγ. Κοσμά και άλλων δήμων, είναι σε αχρηστία και παίζουν μέσα… ποδόσφαιρο!

Σε μια χρεοκοπημένη τοπική αυτοδιοίκηση, με την κοινωνία να βιώνει αφόρητες καταστάσεις, το Κολυμβητήριο Λόφου -το Περιστέρι είναι ο μόνος Δήμος με δυο κολυμβητήρια- από τις 26 Ιουνίου προσφέρει στους πολίτες του Περιστερίου απόλαυση, δροσιά και άθληση, με άνεση και ασφάλεια. Το Κολυμβητήριο του λόφου, πεντακάθαρο, καλαίσθητο, με ξενοδοχειακή θα λέγαμε εμφάνιση και υποδομή, είναι η καλοκαιρινή καταφυγή του κόσμου και όχι μόνο.

Το νέο Κολυμβητήριο Λόφου είναι Ολυμπιακών διαστάσεων και προδιαγραφών, δυναμικότητας να εξυπηρετήσει περίπου 5.000 πολίτες, στις ώρες λειτουργίας του, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ.

ΕΡΓΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πληροφορίες για το νέο Κολυμβητήριο Λόφου μάς έδωσε ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, που από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του είναι καθημερινά παρών, κάνει υποδείξεις για λειτουργικές βελτιώσεις και γίνεται δέκτης κολακευτικών σχολίων και ευχαριστιών από τους χρήστες της υδάτινης απόλαυσης, όλων των ηλικιών.

«Το Κολυμβητήριο Λόφου δεν είναι έργο αθλητικής υποδομής, είναι έργο που λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία του κόσμου. Είναι Κολυμβητήριο αποκλειστικά για τους πολίτες, για να βελτιώσει τη καθημερινότητά τους. Το μαρτυράει το χαμόγελο και το βλέμμα ικανοποίησης του κόσμου που αποχωρεί μετά από μια ώρα κολύμβησης. Και είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος γι΄αυτό το αποτέλεσμα.

Ως γνωστό το κολυμβητήριο του Αγ. Ιεροθέου εξυπηρετεί κατά 95% τους τρεις συλλόγους («Δελφίνια», ΓΣΠ και «Γλαύκος») που συνολικά έχουν περί του 1.200 κολυμβητές. Είναι σύλλογοι, οι οποίοι κάνουν σοβαρή και αξιόλογη δουλειά και με τη χρήση του κολυμβητηρίου επιτυγχάνουν διακρίσεις και αναδεικνύουν πρωταθλητές.

Το κολυμβητήριο όμως του Λόφου απευθύνεται αποκλειστικά στον πολίτη. Τον πολίτη που δεν επιδιώκει ρεκόρ, αλλά θέλει να απολαύσει δροσιά και άσκηση, να βρει διέξοδο να βγει από το σπίτι του. Να κάνει ψυχοθεραπεία, να γιατρεύεται η ψυχούλα του, σε αυτές τις μαύρες εποχές της οικονομικής και συναισθηματικής ασφυξίας, μακριά από την τηλεόραση που του μαυρίζει την ψυχή και που μεταδίδει όλο «πολεμικά ανακοινωθέντα»!

ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 4 ΕΩΣ 84 ΕΤΩΝ!

Το Κολυμβητήριο Λόφου που είναι το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα, Ολυμπιακών διαστάσεων και προδιαγραφών απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στην κοινωνία, σε όλες τις ηλικίες από 4 μέχρι 84 ετών!

Το έχει ανάγκη ο κόσμος, είναι κάτι που έλλειπε από την πόλη. Είναι ένα στολίδι για την Αττική γενικότερα. Από την πρώτη ημέρα που άρχισαν οι εγγραφές, η προσέλευση ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Αυτό σημαίνει, ότι ο κόσμος διψάει για τέτοιες υποδομές.

Θα σας πω δε ότι δέχομαι εκατοντάδες τηλέφωνα από όλους τους δήμους της Αττικής, γειτονικούς και μη, αν δεχόμαστε κόσμο εκτός Περιστερίου για να εγγραφούν και να κάνουν χρήση του Κολυμβητηρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εμείς σκοπεύουμε να δεχόμαστε εγγραφές μέχρι τέλος Αυγούστου 2017 για τους συμπολίτες μας. Αν δεν καλυφθεί ο προβλεπόμενος αριθμός εξυπηρετούμενων Περιστεριωτών, τότε θα δεχθούμε εγγραφές πολιτών και άλλων δήμων.

Θέλω να προσθέσω, ότι το κολυμβητήριο διαθέτει πολλούς και άνετους χώρους για να εξυπηρετήσει τους λουόμενους, υπό την επίβλεψη γυμναστών, διασωστών, υπαλλήλων γραμματειακής υποστήριξης και επίσης στην πίσω πλευρά έχει ένα μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινήτων και ποδηλάτων, ώστε ο κόσμος να παρκάρει, να κάνει το μπάνιο του και να αποχωρεί χωρίς κόπο.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Να σημειώσω δε, ότι από τον Σεπτέμβρη στο Κολυμβητήριο θα λειτουργήσει όλο το συγκρότημα, με αθλητικά προγράμματα.

Στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες άνδρες και γυναίκες, υπό την καθοδήγηση γυμναστών και δασκάλων θα κάνουν γυμναστική, πιλάτες, ενόργανη γυμναστική, ρυθμική, τα πάντα. Θα μπορούν βεβαίως να κάνουν κολύμβηση, αλλά και συνδυασμό, όπου το μεν παιδί τους θα κάνει έξω κολύμβηση και την ίδια ώρα οι μανάδες ή οι πατεράδες θα κάνουν μέσα στις αίθουσες γυμναστική. Θα εκμεταλλεύονται το χρόνο αναμονής εποικοδομητικά.

Επαναλαμβάνω, ότι όλα αυτά γίνονται σε μια εποχή που η αυτοδιοίκηση, στην συντριπτική της πλειοψηφία δεν έχει ούτε πετρέλαιο για να κινήσει τα απορριμματοφόρα της! Και εμείς προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στις εκκλήσεις δήμων, εντός και εκτός Αττικής, τούς χαρίζουμε απορριμματοφόρα. Σκεφθείτε ότι δεν έχουν ούτε απορριμματοφόρα να μαζέψουν τα σκουπίδια τους!

Και εμείς δεν λέμε λόγια, κάνουμε έργα! Ο κόσμος δεν θέλει να ακούει λόγια, τα έχει μπουχτίσει τα λόγια, ο κόσμος θέλει να βλέπει και να απολαμβάνει έργα. Και ο κόσμος που μένει στο Λόφο και όλοι οι Περιστεριώτες πιστεύουν σε αυτό που βλέπουν.

Το Κολυμβητήριο του Λόφου είναι άλλο ένα πειστήριο, ότι το Περιστέρι είναι πρωτεύουσα δύναμη»!