ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΤΟΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥΣ «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε'» ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

arkadesΜε σύνθημα: «Ας μας ενώσει η Αρκαδία», ένας πυρήνας έξι Περιστεριωτών, οι κ.κ. Αθαν. Μεντρέκας, Νικ. Δημητρακόπουλος, Περικλής Μαραγκός, Αθαν. Σχίζας, Βασ. Πανόπουλος και Γεωρ. Πάγκας, με ομόθυμη απόφασή τους, συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν να επαναδραστηριοποιήσουν τον ιδρυθέντα το 1975, αλλά ευρισκόμενο σε αναμονή δράσης, Σύλλογο των Αρκάδων Περιστερίου «Γρηγόριος Ε'».

Η προσωρινή επιτροπή θα κινήσει τις διαδικασίες διεύρυνσης του Συλλόγου και σε εύθετο χρόνο θα διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ιδιαιτερότητα του Συλλόγου, σε σχέση με τους άλλους συλλόγους του Περιστερίου και ο τομέας στο οποίο θα δοθεί βαρύτητα, είναι η αλληλοβοήθεια. Και βεβαίως η δραστηριότητα θα είναι πολυσχιδής και θα περιλαμβάνει: Την αλληλογνωριμία των Αρκάδων του Περιστερίου και την ανάδειξη της Αρκαδικής παράδοσης, που θα υλοποιηθεί με την λειτουργία τμημάτων: προβολής των ηθών και εθίμων, διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, χορού, θεάτρου, αθλητισμού (υπάρχει ομάδα μπάσκετ που δραστηριοποιείται ήδη και πρωταγωνιστεί), επίσης εκδρομές στις ιδιαίτερες πατρίδες και τα αξιοθέατα της Αρκαδίας, υιοθεσίες κοινοτήτων κ.λπ.

Η έκτακτη γεν. συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 13.11.2011, στο θεατράκι της «Ξυλοτεχνίας», όπου ο επί κεφαλής της πρωτοβουλίας κ. Αθαν. Μεντρέκας παρουσίασε τους στόχους του Συλλόγου. Κάλεσε τα ιδρυτικά και τα υπό εγγραφή μέλη να αγκαλιάσουν το Σύλλογο, να τον διατηρήσουν πάνω και έξω από κόμματα και χρώματα, να του δώσουν νέα πνοή, δύναμη και υπόσταση, για να ενώσει τους κατοίκους του Περιστερίου που κατάγονται από την Αρκαδία και να υλοποιήσει τα οράματα τους.

Πρόσθεσε την ανάγκη δημιουργίας «κυψέλης», μέσα στην οποία θα ανταμώνουν οι συμπατριώτες, θα μεταλαμπαδευθεί η παράδοση στους νέους και θα βρει θαλπωρή, αγάπη και συμπαράσταση η τρίτη ηλικία.

Γνωστοποίησε μάλιστα, ότι ο Σύλλογος διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες του Νομού Αρκαδίας, τις οποίες προτίθεται να εκθέσει, όταν εξασφαλίσει κατάλληλη αίθουσα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης:

Ο αντ/ρχος κ. Βασ. Λώλος, ο οποίος γράφτηκε πρώτος σαν μέλος του Συλλόγου και διαβεβαίωσε, ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων της η Δημοτική Αρχή θα βοηθήσει, ώστε ο εθνικοτοπικός Σύλλογος των Αρκάδων του Περιστερίου να πετύχει τους στόχους του.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικ. Ζευκιλής, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του Συλλόγου. Να σημειωθεί, ότι ο κ. Ζευκιλής παρέδωσε στην προσωρινή επιτροπή, όλο το ιστορικό αρχείο του Συλλόγου Αρκάδων Περιστερίου «Γρηγόριος Ε'», (μητρώα, φωτογραφίες, αφίσες, δραστηριότητα κ.λπ.), που θα βοηθήσουν στην σωστή και επιτυχή μελλοντική πορεία του αναγεννηθέντος Συλλόγου.

Ο γλύπτης κ. Δημ. Λύτρας, τα μέλη της ομάδας Μπάσκετ κ.ά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και βράβευση των μελών της ομάδας Μπάσκετ, που διακρίθηκαν στην Κατηγορία που αγωνίζονται, αλλά κρίθηκε σωστή η αναβολή της απονομής, ώστε να γίνει σε μελλοντική πιο πλατειά εκδήλωση και με πιο επίσημο τόνο.

Όσοι Αρκάδες κάτοικοι του Περιστερίου ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν την εθνικοτοπική αυτή προσπάθεια και να εγγραφούν στο Σύλλογο, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 6979 052816 (κ. Αθαν. Μεντρέκα), 6944 350393 (κ. Νικ. Δημητρακόπουλο) και 6973 268030 (κ. Βασ. Πανόπουλο).

Δ.Λ.-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

 • ΠΑΠΑΔΕΑ
 • ΠΑΠΑΔΕΑ
 • DIAFIMISI
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • PYRODIAMANT
 • FARI
 • AGENCY
 • AKOUSTIKA
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • HONDOS CENTER
 • STAUROULIAS
 • STAUROULIAS
 • BASILOPOULOS