• ROUSSOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΕΙΣ

 • DR. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΛΑΛΕΝΗΣ
 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΙΩΣΗΦ ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΠΟ 6 – 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


   Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκινούν οι φετινές εγγραφές στα Δημιουργικά Εργαστήρια: Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού του Δήμου Περιστερίου.

   Η Υποβολή ψηφιακών αιτήσεων εγγραφής και απαιτούμενων δικαιολογητικών, αναφέρονται στο σύνδεσμο: www.depadp.gr

   Και φέτος, η κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ) προχώρησε στη ψηφιοποίηση της διαδικασίας εγγραφής στα εργαστήρια, ως μέτρο για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού. Τα τμήματα των εργαστηρίων θα είναι ολιγομελή, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα και οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πάντα με πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων.

   Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

   Ηλεκτρονικά θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για την οριστικοποίηση της εγγραφής.

   Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι, με προτεραιότητα οι δημότες του Περιστερίου, στην κατανομή των ενδιαφερομένων στα τμήματα.

   Όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατά την υποβολή της αίτησής τους για την παρακολούθηση των εργαστηρίων δημιουργίας θα πρέπει απαραιτήτως να επισυνάψουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά (φωτογραφίες): Ταυτότητας, αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (λογαριασμού ΔΕΚΟ), εκκαθαριστικό εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση πολυτεκνίας, βεβαίωση ανεργίας (εφόσον απαιτείται) και φοιτητική ταυτότητα (εφόσον απαιτείται).

   Σε περίπτωση επιλογής ανηλίκων σε εργαστήρια χορού, προκειμένου για τη συμμετοχή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση Ιατρικής Βεβαίωσης, όπου θα βεβαιώνεται ότι δύνανται να αθληθούν.

   Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αντιμετωπίζεται αδυναμία στη διεκπεραίωση της ψηφιακής αίτησης εγγραφής, θα υπάρχει η δυνατότητα, κατόπιν ραντεβού να επισκεφθούν οι ενδιαφερόμενοι τα Γραφεία της ΔΕΠΑΔΠ.

   Πληροφορίες ΔΕΠΑΔΠ, καθημερινά τις ώρες 8:00 - 14:00, τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049.

   Τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν είναι τα ακόλουθα:

 

 

1.            ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ: Περιλαμβάνει τμήματα εκμάθησης χορού (παραδοσιακού, λαϊκού, κλασσικού, μοντέρνου, λάτιν, φλαμένκο, χορευτικής γυμναστικής) και θα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά. Αίθουσες: Θέατρο Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 94), Αγ. Ιεροθέου (Ηρακλειδών 86), Λόφου Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ) και Νέας Ζωής (Πελοπίδα και Φερών).

 

2.            ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα και Φερών).

 

3.            ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: Τα μαθήματα ζωγραφικής για ανήλικους διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 94), χωρισμένα σε τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους.

 

4.            ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον χώρο του θεάτρου, μέσω θεωρητικών και πρακτικών δεξιοτήτων και η κατάρτισή τους στις δράσεις του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού. Το θέατρο ενηλίκων πραγματοποιείται στο θέατρο Ξυλοτεχνία (Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά).

 

5.            ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον χώρο του θεάτρου, μέσω θεωρητικών και πρακτικών δεξιοτήτων και η κατάρτισή τους στις δράσεις του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικό εργαλείο ή στη καθημερινότητά τους. Τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού ανηλίκων θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 94). 

 

6.            ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες μέσω του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού και της απαραίτητης υποδομής, να  αποκτήσουν επίγνωση του ρόλου της φωτογραφίας ως μέσου επικοινωνίας και να μάθουν να εκφράζονται φωτογραφικά. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ).

 

7.            ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι  οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν εικαστικές δημιουργίες, τέχνη, τεχνικές κατασκευές αντικειμένων, καθώς και συνδυασμό χρωμάτων. Τα μαθήματα χειροτεχνίας θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).

 

8.            ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παροτρύνει και να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εκφραστούν με οπτικοακουστικά μέσα και να γνωρίσουν τα βασικά εκφραστικά μέσα της κινηματογραφικής τέχνης και της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής παραγωγής. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ).

 

9.            ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΝΤΗΤΙΚΗΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν με τη χρήση της βελόνας τη διακόσμηση των υφασμάτων, μέσα από το φίλτρο των παραδόσεων και των μορφολογικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής, με τοπικές ιδιαιτερότητες και τεχνοτροπίες δημιουργώντας έργα μοναδικής τέχνης που σφραγίζουν μια από τις «πτυχές» της ιστορίας των υφασμάτων. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών). 

 

10.          ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΑΠΤΙΚΗΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν κόψιμο υφάσματος, ράψιμο υφάσματος, επιδιόρθωση, φινίρισμα, πατρόν και βασικές χρήσεις της γαζωτικής μηχανής. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).

 

11.          ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν την μάθηση της τέχνης απεικόνισης ιερών προσώπων ή θρησκευτικών σκηνών, η ζωγραφική παράσταση θρησκευτικών θεμάτων. Τα μαθήματα Αγιογραφίας για ενήλικους θα διεξάγονται στην Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α).

 

12.          ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν βασικές γνώσεις αγγειοπλαστικής με τον τροχό της κεραμικής και κυρίως να κατασκευάζουν με την μέθοδο της πηλοπλαστικής (μακαρόνι, πλάκες πηλού, ανάγλυφα, μικρογλυπτά). Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών). 

 

 

   Αν το επιβάλλουν ειδικές συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τα μαθήματα των Δημιουργικών Εργαστηρίων θα γίνονται με τηλεκπαίδευση που θα παρέχει η ΔΕΠΑΔΠ, μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

   Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις στα τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049.

 

(Δελτίο Τύπου Δήμου Περιστερίου 25.8.2021)

 

(ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021)

 

1.       ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ: Περιλαμβάνει τμήματα εκμάθησης χορού (παραδοσιακού, λαϊκού, κλασσικού, μοντέρνου, λάτιν, φλαμένκο, χορευτικής γυμναστικής) και θα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά. Αίθουσες: Θέατρο Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 94), Αγ. Ιεροθέου (Ηρακλειδών 86), Λόφου Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ) και Νέας Ζωής (Πελοπίδα και Φερών).

2.       ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα και Φερών).

3.       ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: Τα μαθήματα ζωγραφικής για ανήλικους διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 94), χωρισμένα σε τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους.

4.       ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον χώρο του θεάτρου, μέσω θεωρητικών και πρακτικών δεξιοτήτων και η κατάρτισή τους στις δράσεις του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού. Το θέατρο ενηλίκων πραγματοποιείται στο θέατρο Ξυλοτεχνία (Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά).

5.       ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον χώρο του θεάτρου, μέσω θεωρητικών και πρακτικών δεξιοτήτων και η κατάρτισή τους στις δράσεις του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικό εργαλείο ή στη καθημερινότητά τους. Τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού ανηλίκων θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 94). 

6.       ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες μέσω του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού και της απαραίτητης υποδομής, να  αποκτήσουν επίγνωση του ρόλου της φωτογραφίας ως μέσου επικοινωνίας και να μάθουν να εκφράζονται φωτογραφικά. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ).

7.       ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι  οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν εικαστικές δημιουργίες, τέχνη, τεχνικές κατασκευές αντικειμένων, καθώς και συνδυασμό χρωμάτων. Τα μαθήματα χειροτεχνίας θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).

8.       ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παροτρύνει και να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εκφραστούν με οπτικοακουστικά μέσα και να γνωρίσουν τα βασικά εκφραστικά μέσα της κινηματογραφικής τέχνης και της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής παραγωγής. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ).

9.       ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΝΤΗΤΙΚΗΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν με τη χρήση της βελόνας τη διακόσμηση των υφασμάτων, μέσα από το φίλτρο των παραδόσεων και των μορφολογικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής, με τοπικές ιδιαιτερότητες και τεχνοτροπίες δημιουργώντας έργα μοναδικής τέχνης που σφραγίζουν μια από τις «πτυχές» της ιστορίας των υφασμάτων. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών). 

10.   ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΑΠΤΙΚΗΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν κόψιμο υφάσματος, ράψιμο υφάσματος, επιδιόρθωση, φινίρισμα, πατρόν και βασικές χρήσεις της γαζωτικής μηχανής. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών).

11.   ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν την μάθηση της τέχνης απεικόνισης ιερών προσώπων ή θρησκευτικών σκηνών, η ζωγραφική παράσταση θρησκευτικών θεμάτων. Τα μαθήματα Αγιογραφίας για ενήλικους θα διεξάγονται στην Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α).

12.   ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν βασικές γνώσεις αγγειοπλαστικής με τον τροχό της κεραμικής και κυρίως να κατασκευάζουν με την μέθοδο της πηλοπλαστικής (μακαρόνι, πλάκες πηλού, ανάγλυφα, μικρογλυπτά). Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα & Φερών). 

 • LAKIOTIS
 • EMODOSIA
 • WDIO
 • EKDILWSEIS
 • DIMIOURGIKA
 • WIFI

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ