• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Δήμος Περιστερίου που κατέχει πολιτιστικά σκήπτρα κέρδισε και φέτος στην προτίμηση του κοινού τον τίτλο του ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ της ποιοτικής ψυχαγωγίας με τις ανεπανάληπτες συναυλίες και τις εκλεκτές καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε

 

Διέξοδο στη συναισθηματική φόρτιση από τα προβλήματα υγείας, οικονομικά, επαγγελματικά κ.λπ. που κατατρέχει τους πολίτες του Περιστερίου αλλά και γενικά του λεκανοπεδίου και της χώρας, ήταν οι μοναδικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου στο Άλσος τον Ιούλιο και τις αρχές Αυγούστου 2018.

Οι πολίτες και οι επισκέπτες ετεροδημότες διασκέδασαν εντελώς δωρεάν με ανεπανάληπτες συναυλίες μουσικές, θεατρικές, παιδικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και προβολές επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών.

Ο Δήμος Περιστερίου κέρδισε και φέτος στην προτίμηση του κοινού τον τίτλο του ιδανικού τόπου προορισμού της ποιοτικής ψυχαγωγίας, περιπάτου, υπαίθριας άθλησης, ποδηλασίας, ξενοιασιάς και δροσιάς, και όλα δωρεάν! Αδιαχώρητο επικράτησε στις σπουδαίες συναυλίες εκλεκτών καλλιτεχνών. Το κοινό χειροκρότησε θερμά και απόλαυσε από κοντά τα καλλιτεχνικά του ινδάλματα, που μόνο από τη μικρή οθόνη μπορούσε να χαρεί και μάλιστα χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Η πρόσβαση στο Άλσος, μέσω του μετρό (Σταθμός Ανθούπολης), ήταν ένα επί πλέον κίνητρο για τους ετεροδημότες ακόμα και όσοι δεν ήταν εποχούμενοι, να μπορέσουν να διασκεδάσουν με την οικογένειά τους ανέξοδα, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης. Αλλά και όσοι είχαν αυτοκίνητο εξυπηρετήθηκαν άνετα στα πάρκινγκ του εκθεσιακού κέντρου.

Ο Δήμος Περιστερίου «έκλεψε» φέτος την αίγλη πού σε άλλες εποχές κατείχαν η Νέα Φιλαδέλφεια, η Κηφισιά, το Ζάππειο κ.ά. όπου ο κόσμος έσπευδε να λυτρωθεί από τα προβλήματά του. Τώρα πια που τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν το Περιστέρι κατέχει πολιτιστικά σκήπτρα και προσφέρει απολαύσεις στον κόσμο του λεκανοπεδίου που κάποτε απολάμβανε -μην το ξεχνάμε- με αδρή πληρωμή.

Ο πλούτος των εκδηλώσεων στο Άλσος, στο Φοίνικα, στην 1η Παιδική Χαρά, στο Θέατρο Πολιτών, ικανοποίησε κάθε γούστο μικρών και μεγάλων και έγινε το αντίδοτο στην πίκρα της μνημονιακής κατάντιας που έχει διαχρονικά καταποντίσει κάθε διάθεση αισιοδοξίας στους πολίτες.

Τόσο ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, η αντ/ρχος Πολιτισμού κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ κ. Αναστ. Καλλιάφας και οι άλλοι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, που έδιναν καθημερινά το «παρών» στις εκδηλώσεις γίνονταν αποδέκτες ευχαριστιών, ευχών και επιδοκιμασιών για ό,τι διοργάνωσαν, συμβάλλοντας στην ουσιαστική ψυχοθεραπεία του κόσμου της μεσαίας και μικρής οικονομικής τάξης.

*

Για την ιστορία θα αναφέρουμε μερικές ανεπανάληπτες εκδηλώσεις που

άφησαν εποχή και δοκίμασαν την στατική αντοχή του Θεάτρου «Τέχνη στην Πέτρα» και των άλλων εγκαταστάσεων, με αθρόα προσέλευση και μάλιστα σε μια εποχή διακοπών παρακαλώ…

Στις 29.6.2018 ο Στέφανος Κορκολής με τίτλο: «Η Μουσική είναι Μία» ταξίδεψε το κοινό στο μουσικό σύμπαν με συνθέσεις που έχει αγαπήσει. Ήταν μια συναρπαστική συναυλία - μουσική αναδρομή στην καριέρα του διακεκριμένου πιανίστα και συνθέτη, που ένωσε το χθες με το σήμερα. Με τις απρόβλεπτες διασκευές του ξένου ρεπερτορίου απέδειξε ότι η μουσική είναι μία. Κοντά του ήταν στην ερμηνεία η Σοφία Μανουσάκη, στο σαξόφωνο – φλάουτο ο Βασίλης Δεφίγγος και στις κιθάρες – φωνή οι Κωστής Πυρένη – Κορκολής.

Στις 30.6.2018 έλαβε χώρα η συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

O κορυφαίοs δημιουργός και εξαιρετικός χιουμορίστας, απέδωσε τα αγαπημένα του τραγούδια καθώς και τις συνθέσεις που έχει γράψει για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση αλλά και γνωστά μουσικά θέματα από το παγκόσμιο σινεμά, παίζοντάς τα στο πιάνο με ταυτόχρονη προβολή σε οθόνη. Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Παναγ. Ραφαηλίδης και Μαίρη Στεφανακίδη.

Λεπτομέρεια του σεβασμού του Χατζηνάσιου προς το κοινό: Τα «γρέζια» του πιάνου του έσκισαν τα δάκτυλα και όμως συνέχισε να παίζει μέχρι το τέλος! Αργότερα θα αναρτήσουμε φωτογραφία στην ηλεκτρονική μας Εφημερίδα με τα καταματωμένα πλήκτρα του πιάνου, που από λευκά βάφτηκαν κόκκινα…

Την 2.7.2018 η συναυλία του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου με τίτλο (3 πιάνα- 3 φωνές» ήταν μια πανδαισία κλασσικής έντεχνης μουσικής και τραγουδιού. Έπαιξαν πιάνο και τραγούδησαν οι Πάγκαλη Μαρία, Καττής Θοδωρής, Φωτεινή Σιδηροπούλου, Δήμητρα Δημητρακοπούλου. Συμμετείχαν οικογενειακά: η Μάγκυ, ο Θοδωρής, ο Ρωμανός, η Ρουμπίνη και ο συνθέτης Χρύσανθος Μουζακίτης, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια.

*

Την 5.7.2018 με τίτλο «Παράθυρο στο φως – Γιορτή του Ατρομήτου» πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με ποδοσφαιρικά happenings, παρουσίαση της νέας εμφάνισης της ομάδας και ολοκλρώθηκε με μουσική με τις μοναδικές φωνές της Πολυξένης Καράκογλου και του Δημήτρη Βουτσά.

Στις 6.7.2018 στην ονειρεμένη συναυλία, ο Γιώργος Κατσαρός μάγεψε το κοινό με το σαξόφωνο του. Ζωντάνεψε αναμνήσεις και ιστορίες που δεν ξεχνιούνται, μελωδίες που ταξιδεύουν και παρέες που ξανασμίγουν.  

Το κοινό καταχειροκρότησε τον άνθρωπο που έκανε γνωστό το σαξόφωνο στη χώρα μας, τον συνθέτη που βραβεύθηκε ανάμεσα στους 10 καλύτερους σαξοφωνίστες του κόσμου!

Στις 7.7.2018 ο Κώστας Χατζής, με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του, παρουσίασε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των τραγουδιών του, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή.

Μαζί του η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη, αλλά και οι μουσικοί Παγιάτης Γιώργος (πιάνο – πλήκτρα) Αλεξόπουλος Χρήστος (ντραμς) και Πελέκης Πολύκλειτος (μπάσο) ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις επιτυχίες του, όπως «Σπουδαίοι άνθρωποι», «Ο Στρατής», «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδερφέ», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» κ.ά.

φωτό ΑΛΣΟΣ 9

Στις 9.7.2018 πραγματοποιήθηκε ένα ανεπανάληπτο αφιέρωμα στο συνθέτη που εμπνεύστηκε τη μουσική και τα τραγούδια του από τις φωνές των αϊδονιών στις ρεματιές του Αιγάλεω, στον ασύγκριτο δημιουργό που κέντησε με τις πενιές του πλήθος ταινιών και επιτυχιών του Μίκη Θεοδωράκη και που με τις αξεπέραστες επιτυχίες του ανέδειξε πλήθος καλλιτεχνών: Το Γιώργο Ζαμπέτα.

Το κοινό έζησε μια ανεπανάληπτη βραδιά.

*

Στις 11.7.2018 η Αναστασία Νίνου έδωσε μια έξοχη συναυλία με τραγούδια των Σπανού, Χατζηνάσιου, Πλέσσα, Κατσαρού κ.ά.

Στις 18.7.2018, οι Κωνσταντίνα και ο Κώστας Σκόνδρας πραγματοποίησαν μια συναυλία- αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο με τραγούδια της παρέας, του καημού, της αναζήτησης, που έκανε επιτυχίες ο αλησμόνητος κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής και θα περνούν από γενιές σε γενιές για πάντα.

Στις 14, 15 και 16.7.2018 έλαβε χώρα το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την συμμετοχή χορευτικών σχημάτων από πολλές περιοχές της Ελλάδας με τίτλο: «...έτσι κι αλλιώς χτυπάει η καρδιά - μαγεία είναι να την κάνεις να χορεύει...»

Στις 18.7.2018 ο Στέλιος Διονυσίου ξεσήκωσε το κοινό με αξεπέραστες επιτυχίες του λαϊκού βάρδου Στράτου Διονυσίου, θυμίζοντας με τη χροιά της φωνής τον σπουδαίο πατέρα του.

Στις 19.7.2018 οι ρεπόρτερς Γιάννης Δημαράς και Κώστας Χαρδαβέλλας συνέθεσαν μια έξοχη συναυλία με τίτλο «Ωδή στην Ελλάδα». Συμμετείχε ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας και εκλεκτό επιτελείο ερμηνευτών (Βιολάρης, Δημητράτος κ.ά.)

Στις 26.7.2018, το νεανικό κοινό και κυρίως των «…ήντα» αποθέωσε τους θρυλικούς «Τσάρμς», που θύμισαν τις τρομερές διαχρονικές επιτυχίες τους με ποιοτική ωριμότητα και ξεσήκωσαν όπως τότε το κατάμεστο θέατρο. Τους προλόγισε ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Υγείας κ. Γεωρ. Μπεκιάρης

Ακολούθησαν μέχρι τις 8.8.2018 πολλές παραστάσεις Καραγκιόζη, παιχνίδια με τους «Πέρι» και «Τέρι», προβολές παιδικών ταινιών, κινηματογραφικές προβολές α΄προβολής κ.ά.

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ