• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: « ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

 

 Μια θαυμάσια διάλεξη συνδιοργάνωσαν ο Μητροπολιτικός ι.ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Η επιστήμη του στρες και η προαγωγή της υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, το απόγευμα της 2.12.2017, μέσα στο Ναό με θέμα: «Το στρες στη σύγχρονη ζωή & ο ρόλος της Εκκλησίας».

 Στο πυκνό ακροατήριο, μίλησαν με τη βοήθεια προβολής διαφανειών οι κ.κ.

 -Αρτέμιος Αρτεμιάδης- ιατρός νευρολόγος διδάκτωρ του Προγράμματος Σπουδών με θέμα: «Εισαγωγή στη φυσιολογία του στρες», ο οποίος ανέλυσε το φαινόμενο σαν κοινωνική μάστιγα, τις διαφορές και τη σχέση του με το άγχος κ.λπ.

 -Αθαν. Παπακωνσταντίνου- αστυνομικός διευθυντής Δ.Α. (φωτογραφία), που αναφέρθηκε στο θέμα: «Το στρες των ζευγαριών», ο οποίος ανέλυσε τις αιτίες του στρες που ταλανίζει τα ζευγάρια και τα οδηγεί σε διάσταση, όπως: Η γέννηση και το μεγάλωμα των παιδιών, τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, η απώλεια εργασίας του ενός από τους δύο, το εργασιακό στρες, μια αρρώστια, η απιστία, ένας γονιός που έχει ανάγκη από περίθαλψη ή φροντίδα κ.ά.

 -Χριστίνα Δαρβίρη- καθηγήτρια πρόληψης και προαγωγής υγείας που μίλησε για το κεντρικό θέμα: «Το στρες στη σύγχρονη ζωή & ο ρόλος της Εκκλησίας», που αναφέρθηκε στα αίτια που η σύγχρονη ζωή προκαλεί το στρες και τον καταλυτικό ρόλο της Εκκλησίας για την αντιμετώπισή του.

 -Πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ιεροκήρυξ, γραμματέας της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οποίος ανέλυσε με το θέμα: «Διαχείριση του στρες και οι επιπτώσεις στην πνευματικότητα», την επιρροή του στρες στην συμπεριφορά του ανθρώπου και έδωσε συμβουλές για την αντιμετώπιση αυτών των επιπτώσεων στην ψυχική υγεία του ανθρώπου και την πνευματικότητα που πρέπει να τον διακατέχει στην οικογενειακή ζωή, στην εργασία, στην κοινωνία κ.λπ.

 Μεταξύ των προσκεκλημένων (φωτογραφία) παραβρέθηκαν και οι Μητροπολίτες: Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος, Ηλιουπόλεως κ.κ. Θεόδωρος και Πτολεμαΐδος κ.κ. Εμμανουήλ, ο ιερατ. προϊστάμενος του Ναού π. Στυλιανός Ταξάκης, πολλοί Ιερείς, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και τοπικών φορέων και πολύς κόσμος.

 Δ.Λ.

 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ