ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • ΘΕΑΤΡΟ
  • ΘΕΑΤΡΟ
  • NITSA
  • ALEXANDRAKIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»- ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Α. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

(Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, 10-11-17 Δελτίο Τύπου)

 

ΑΥΤΟΙ είναι οι … «αδιάβλητοι» διαγωνισμοί της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη.

Αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» από την δημοτική αρχή Περιστερίου διακήρυξη διαγωνισμού προμήθειας αδρανών υλικών για το Τμήμα Πρασίνου (https://diavgeia.gov.gr/doc/657%CE%99%CE%A9%CE%9E2-0%CE%9A0?inline=true)

Έκπληκτοι διαβάζουμε στο ΕΠΙΣΗΜΟ αναρτημένο στην «Διαύγεια» κείμενο, στην σελίδα 8 (παράγραφος 9.3.4 της διακήρυξης) την ακόλουθη ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ φράση : (απαιτείται μεταξύ άλλων…) «4. Κατάλογος συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων (Κώστα, τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε ; αλλιώς προσάρμοσέ το)» (!!!!).

Προφανώς, η φράση μέσα στην παρένθεση (Κώστα, τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε ; αλλιώς προσάρμοσέ το) απευθυνόταν από τον αρχικό προς τον τελικό συντάχτη του κειμένου της διακήρυξης, φυσικά έπρεπε να … σβηστεί, όμως επειδή όπως λέει ο λαός μας «φυλάει ο Θεός τον κλέφτη αλλά φυλάει και τον νοικοκύρη» ο … «Κώστας» μάλλον ούτε καν την πρόσεξε οπότε … εντάχθηκε αυτούσια και στο τελικό επίσημο κείμενο που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» !

Πρόκειται λοιπόν για έναν ΣΤΗΜΕΝΟ διαγωνισμό όπου οι προδιαγραφές της διακήρυξης ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ «αλά καρτ» ανάλογα με … «τους προμηθευτές που θέλουμε» !

Όταν είχαμε καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς είχαμε αντιμετωπίσει … οργίλες και χλευαστικές αντιδράσεις από την δημοτική μας αρχή, και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ από την Περιφερειακή αρχή Δούρου και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να απολογηθεί άμεσα για τους στημένους διαγωνισμούς εξυπηρέτησης «ημετέρων» προμηθευτών, εργολάβων κλπ η δημοτική αρχή Περιστερίου προς τον Περιστεριώτικο λαό του οποίου τα χρήματα με αυτόν τον τρόπο διαχειρίζεται και στέλνει προς τις τσέπες αυτών των διάφορων «ημέτερων».

Πρώτα από όλα όμως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας πει ΤΩΡΑ ο κ. Παχατουρίδης ΠΟΙΟΣ είναι ο συντάχτης του κειμένου που υπαγορεύει ΣΤΗΣΙΜΟ προδιαγραφών για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων προμηθευτών «που θέλουμε» και ποιός είναι ο … «Κώστας».

Εκτός αν ξανααπαντήσει ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ο κ. Παχατουρίδης με την γνωστή προσφιλή του ατάκα «63% πήραμε, και κάνουμε ό,τι θέλουμε» …

*

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

(Δελτίο Τύπου 11.11.2017)

 

«Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρονται σε φωτογραφικό διαγωνισμό προμήθειας αδρανών υλικών στο Δήμο Περιστερίου, η διακήρυξη του οποίου μεταξύ άλλων περιλάμβανε και οδηγίες «προς τον Κώστα να προσαρμόσει τους όρους σε περίπτωση που οι ημέτεροι προμηθευτές δεν έχουν τις προϋποθέσεις».

Το γεγονός αυτό, που με την πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι ξεχάστηκε να σβηστεί η προτροπή προς τον Κώστα για προσαρμογή των όρων της διακήρυξης για «να βολευτούν τα δικά μας παιδιά» πλήττει το κύρος του Δήμου Περιστερίου.

Οι δηλώσεις του δημάρχου κ. Παχατουρίδη περί προβοκάτσιας, χωρίς να δίνει κάποια στοιχεία για να το τεκμηριώσει, εκθέτουν τον ίδιο και τη Διοίκηση του. Ακόμη περισσότερο όταν αναφέρει ότι «θα πέσουν καμπάνες»!!! Από ποιόν και σε ποιόν θα πέσουν οι «καμπάνες»;

Νομιμοποιείται ο κ. Παχατουρίδης να διατάξει Διοικητική Εξέταση για να αποδώσει ευθύνες για κάτι που συνέβη και για το οποίο είναι και ο ίδιος ελεγχόμενος ως κύριος εκπρόσωπος του Δήμου που λαμβάνει γνώση για κάθε διακήρυξη του Δήμου;

Επισημαίνεται ότι η διακήρυξη πήρε το φως της δημοσιότητας από την ανάρτηση στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο ειδικά εξουσιοδοτημένα πρόσωπα του Δήμου και χρησιμοποιούν κωδικούς για την πρόσβαση σε αυτή. Άρα μοιάζει απίθανο η σημείωση προς τον Κώστα να έγινε από πρόσωπο εκτός Δήμου!

Μετά τα ανωτέρω ζητάμε την άμεση σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία φορέων και πολιτών για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Το κύρος του Δήμου πρέπει να προστατευτεί. Παράλληλα πρέπει να προστατευθούν και τα συμφέροντα πολιτών-υποψήφιων προμηθευτών που αποκλείονται από διαγωνιστικές διαδικασίες του Δήμου, αφού φαίνεται ότι οι όροι των διακηρύξεων είναι φωτογραφικοί (αυτοί που θέλουμε!).

Τέλος, ζητάμε από την Πολιτεία να επέμβει άμεσα με τα θεσμικά της όργανα για ενδελεχή έλεγχο όχι μόνο της πιο πάνω διακήρυξης , αλλά και να προβεί σε γενικευμένο έλεγχο για να διαπιστωθεί αν έχουν συντελεστεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να αποδοθούν ευθύνες.

H Δημοτική μας Παράταξη θα πράξει τα δέοντα προς αυτή την κατεύθυνση για να χυθεί άπλετο φως, να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και διαφάνειας στα δημοτικά πεπραγμένα.

Γιατί «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» .

Ο επικεφαλής

Φώτης Κουγιουμτζής».

*

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

(Δελτίο Τύπου 12.11.2017)

 

«Τις τελευταίες μέρες έχουν βγει δημοσιεύματα για «φωτογραφικό» διαγωνισμό στο Δήμο Περιστερίου. Καταδικάζουμε το γεγονός και πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκαλυφθούν οι παρατυπίες στην ολότητά τους. Επίσης να αποδοθούν ευθύνες στη Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου.

Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα γιατί αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να συντηρηθεί χωρίς την «νόμιμη» και παράνομη κλοπή των εργαζομένων, σε όλα τα επίπεδα. Είτε αυτό λέγεται «φωτογραφικοί» διαγωνισμοί σε επίπεδο κεντρικού κράτους είτε σε επίπεδο Δήμων. Αυτό το γεγονός δεν μπορεί να αποκρύψει ότι, είτε με διαφανείς είτε με αδιαφανείς διαδικασίες κερδίζουν πάντα λίγοι. Ένα σύστημα που είναι άδικο, εκτός από την καταπίεση και τη βία που ασκεί, χρειάζεται και διαφθορά. Χρειάζεται και μίζα δηλαδή, για να μπορεί να διασφαλίζει κάθε εταιρεία, κάθε πολυεθνική την πώληση των προϊόντων της.

Καλούμε το λαό να αντιληφθεί ότι τα σκάνδαλα είναι συνυφασμένα με το σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ότι οι μίζες είναι το ελάχιστο μπροστά στη μεγάλη, νόμιμη ληστεία που γίνεται, τα απίστευτα κέρδη που έχουν οι μεγάλες εταιρείες εις βάρος των εργαζομένων».

 

**

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ κ. Α. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

 

«Το κείμενο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με γεμίζει οργή και αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια!

Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν "καμπάνες"!

Χρόνια τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές χιλιάδες αναρτήσεις στη «Διαύγεια», για προμήθειες και έργα με απόλυτη διαφάνεια.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να "παίξει" με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου»!

(11.11.2017)

 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Σε νεότερη ανακοίνωσή του, της 12.11.2017, ο κ. Α. Παχατουρίδης αναφέρει:

«Τη Δευτέρα το πρωί (13.11.2017) καταφεύγω στον Εισαγγελέα για να λάμψει η αλήθεια.

Ο Εισαγγελέας και η Δικαιοσύνη τους οποίους εμπιστευόμαστε θα ρίξουν άπλετο φως παντού.

Όποιος έχει φταίξει, να πληρώσει παραδειγματικά.

Παράλληλα, διέταξα και την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Κανένας δεν μπορεί να παίξει με την εντιμότητα και την ιστορία μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Όσοι έσπευσαν άκριτα και υστερόβουλα να κατηγορήσουν το Δήμαρχο και τη Διοίκηση θα διαψευστούν γρήγορα.

Η επιχειρούμενη κομματικοποίηση είναι πολύ αστεία και δεν μας αφορά».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ