ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

 • BAZAAR
 • ΑΓ.ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ
 • ΑΓ.ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ
 • MASTER CLASS
 • NITSA
 • TATSAKIS
 • FARMA
 • ALEXANDRAKIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΣΕ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΚΛΙΜΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΝΩΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ, ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ, ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ


Το να έχεις βοηθήσει μια κοινότητα σαν αυτοδιοικητικός παράγων αυτοδύναμα, ή να έχεις υποσχεθεί, ότι θα βοηθήσεις στη λύση κάποιου προβλήματος της, μέσω παρέμβασης στην κεντρική διοίκηση, είναι δυο αιτίες που δικαιολογούν μια υποχρέωση ανταπόδοση τιμής.

Επειδή όμως τίποτε από τα δύο δεν ισχύει, η πρόθεση του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσάνων Λακεδαίμονος να τιμήσουν το δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη σαν δήμαρχο- πρότυπο πανελλαδικά, εμπεριέχει σίγουρα μια αγνή πρόθεση και ηθική αποδοχή.

Μια πρόθεση που είναι διττή:

Από την πλευρά του Δημάρχου Περιστερίου είναι μια αναγνώριση, ότι ακόμη και στην… Κοινότητα- «Μπαλκόνι του Ταϋγέτου» - όπως έχει χαρακτηρισθεί το Γεωργίτσι, σε υψόμετρο 950 μέτρα, η φήμη της αγάπης και φροντίδας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του συμπολίτη, η μεθοδικότητα και η φαντασία για πρότυπα και πρωτότυπα έργα και η συνέπεια να παίρνει γρήγορα σάρκα και οστά η υπόσχεση, ακόμη η ανεξάντλητη συνέχεια παραγωγής έργου και κυρίως η ταπεινοφροσύνη, παραδειγματίζουν και πρέπει να βραβεύονται.

Γι’ αυτό και δέχθηκε να του αποδώσουν εύσημα οι Γεωργιτσάνοι, μετά από τις επίμονες προσκλήσεις τους. Και δεν ήταν η πρώτη περίπτωση, έγιναν και άλλες στο παρελθόν και θα επακολουθήσουν -σύμφωνα με πληροφορίες μας- και άλλες, γιατί ο Δήμος Περιστερίου έχει συνδράμει πολλές Κοινότητες με το περίσσευμα από την ανανέωση του εξοπλισμού του. Μόνο που στο Γεωργίτσι δεν υπήρξε η περίπτωση ανταπόδωσης.

*

Από την άλλη, αναδύθηκε η αξιέπαινη πρόθεση του Σύνδεσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων -πολλοί από τους οποίους είναι κάτοικοι Περιστερίου (Γ. Παντζέλος, Δημ. Μπάρκης κ.ά.)- να αναπτύξει ένα πλέγμα δημοσίων σχέσεων, ώστε η Κοινότητα να τύχει αρωγών προκειμένου να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα της. Επίσης, να αναπτύξει συνεργασίες που θα αποτελέσουν ευκαιρίες να αναδειχθούν τοπικά ζητήματα. Και, γιατί όχι, να προσελκύσει στο πανέμορφο Γεωργίτσι επισκέπτες σε μια προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης, που θα δώσει πνοή στις μονάδες φιλοξενίας, στην αγορά του κ.λπ.

Και οι δυο εκδοχές ταυτίστηκαν σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, που κάλυψε απόλυτα τους σκοπούς της.

Την Κυριακή 6.8.2017 εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, μετέβησαν στην Κοινότητα Γεωργιτσίου Λακωνίας, όπου βραβεύτηκε από το Σύνδεσμο των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος σαν δήμαρχος - πρότυπο στην Ελλάδα.

Η τελετή, πέρα από το τελετουργικό τις ομιλίες κ.λπ. είχε και την καλλιτεχνική ολοκλήρωση από το Τμήμα του Εργαστηρίου Παραδοσιακών & Λαϊκών Χορών του Δήμου μας.

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Η τελετή βράβευσης του κ. Παχατουρίδη ξεκίνησε με τη δύση του ηλίου σε μαγευτικό περιβαλλοντικό συνδυασμό και με ομιλίες των επίσημων προσκεκλημένων που εξήραν την προσωπικότητα και το έργο του τιμωμένου:

Μίλησαν κατά σειρά:

-Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, ο οποίος ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν και αναφέρθηκε στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να βραβεύσουν τον κ. Ανδρέα Παχατουρίδη σαν πρότυπο δημάρχου στην Ελλάδα, χάρη στο τεράστιο έργο που έχει επιτελέσει, γεγονός που αποδεικνύεται από την αποδοχή των συμπολιτών του να αυξάνουν το ποσοστό εμπιστοσύνης που λαμβάνει διαδοχικά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

-Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Περιστεριώτης επιχειρηματίας κ. Γεωρ. Πανταζέλος, που συντόνιζε τη ροή των ομιλιών, είπε, ότι ο κ. Ανδέας Παχατουρίδης έσπασε ένα κατεστημένο στο Περιστέρι, που ενώ είχε εκλέξει και βουλευτή και υπουργό, ωστόσο δεν είχε… Δημαρχιακό μέγαρο!

Τόνισε, ότι χωρίς να έχει «χρίσμα» από Κόμμα, που σημαίνει ότι αποτελεί κομματικό έρμαιο, μπήκε σε όλα στα Περιστεριώτικα σπίτια, κατέγραψε τα προβλήματα του κόσμου, αγωνίστηκε να λύσει αυτά τα προβλήματα και σε χρόνο- ρεκόρ έφτιαξε ένα Δημαρχείο- κόσμημα, που θεμελίωσε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων. Στεφανόπουλος.

Ακολούθησε η προβολή ενός video, που απαρίθμησε τα εκλογικά ποσοστά του κ. Α. Παχατουρίδη απόρροια του έργο του, στο οποίο έγινε εκτενής αναφορά (Δημαρχείο, σταθμοί μετρό, άλσος, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, αθλητικά έργα, γήπεδα, γυμναστήρια, δύο κολυμβητήρια, πλατείες, παιδικές χαρές, θέατρο πολιτών, κινημ/τρο «Κώστας Γαβράς» κ.ά.).

Επίσης έκανε αναφορά στο κοινωνικό έργο: «Από την πρώτη μέρα δίπλα σου»- για τις μητέρες με νεογέννητα παιδιά, «Σε έχω έννοια»- για την τροφοδοσία των φοιτητών, κοινωνικό παντοπωλείο, «Καθήκον κατ΄οίκον»- για την καθημερινή σίτιση των απόρων, διανομή σχολικών ειδών κ.λπ.

Και ακόμη στη βράβευσή του με το «χρυσό άστρο» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο φόρουμ δημάρχων για την ειρήνη και τον αφοπλισμό, όπου εξελέγη γραμματέας κ.ά.

*

-Ο καθηγητής κ. Κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Παχατουρίδη και αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία, όπως π.χ. ότι στην Επανάσταση του 1821 το Γεωργίτσι προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες και κατά το συγγραφέα ερευνητή Δημ. Σπαντίδο περίπου 500 κάτοικοί του έδωσαν «παρών» στον αγώνα για τη λευτεριά.

*

-Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Α. Παχατουρίδη, ο οποίος λειτουργεί σαν υπηρέτης του λαού και εξυπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Και παρά το γεγονός, ότι η κοινωνία μαστίζεται από την οικονομική κρίση ο Δήμαρχος Περιστερίου τα καταφέρνει να παράγει έργο, να στηρίζει και να έρχεται αρωγός στον αδύναμο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΕΞΕΛΙΞΗ- ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

-Ο βουλευτής και π. υπουργός κ. Λεων. Γρηγοράκος είπε ότι στο Περιστέρι διαπιστώνει κανείς πολιτισμό, εξέλιξη, καινοτομίες. καλή σκέψη , φαντασία και πολλή δουλειά. Ολοκλήρωσε: «Αυτός είναι ο Ανδρέας Παχατουρίδης και γι΄αυτό τον εμπιστεύεται και τον αγαπά ο κόσμος»!

*

-Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο επιτυχημένο έργο του Α. Παχατουρίδη.

ΠΕΤΥΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ

-Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης είπε ότι ο Α. Παχατουρίδης που κατέβηκε σαν ανεξάρτητος δήμαρχος ανήκε σε ένα χώρο εξαιρετικά προβληματισμένων ανθρώπων που είχε μάθει να αντιδρά, να αντιστέκεται και να διεκδικεί και πέτυχε με το τεράστιο έργο

του να βγάλει τον κόσμο από τη μιζέρια.

Για το Γεωργίτσι είπε, ότι πήρε το όνομά του από το Δεσποτάτο του Μυστρά και συγκεκριμένα από το όνομα του Βυζαντινού φιλόσοφου Γεωργίου Πλήθωνα Γεμιστού, που πέθανε το 1492 στη Σπάρτη.

ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Είπε ακόμη ότι ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι το ζωντανό παράδειγμα που αποτελεί κίνητρο για όλους αλλά που βάζει φρένο σε όσους θέλουν να εντάξουν την αυτοδιοίκηση μέσα στα δικά τους πολιτικά και κομματικά παιχνίδια.

*

-Ο δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος αναφέρθηκε στο ίδιο πνεύμα για το πολύ σημαντικό έργο του Α. Παχατουρίδη.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ

Ακολούθησε η απονομή της τιμητικής πλακέτας του Συνδέσμου, προς τον κ. Ανδρέα Παχατουρίδη από τον περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη.

«ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΑΕΡΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ»!

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Περιστερίου ξεκίνησε:

«Ένα είναι το σίγουρο: Μπορεί να βρισκόμαστε σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, αλλά τα μυαλά μας αέρα δεν θα πάρουν!

Ακούστηκαν πολλές καλές κουβέντες, αλλά εμείς θα μείνουμε προσγειωμένοι, γιατί αυτό είναι το DNA μας, έτσι μάθαμε από τους γονείς μας».

Ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις σε όσους εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια στο πρόσωπό του και τόνισε, ότι:

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑΚΙ!

«Όταν κλείσει ο κύκλος της αυτοδιοίκησης και ο ιστορικός αποφανθεί, ότι ο Παχατουρίδης ήταν ένας καλός δήμαρχος, αυτό θα οφείλεται στο ότι ο Παχατουρίδης έχει μια πολύ καλή ομάδα συνεργατών του. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε μόνος του. Η ομάδα κερδίζει όχι ο μόνος.

Έχουμε ένα όραμα στο οποίο όλοι πιστέψαμε και αυτό μας κάνει να αγωνιζόμαστε και να φέρνουμε αποτελέσματα. Από το 2002 εγώ και η ομάδα μου προτάξαμε την τοπική συνεννόηση και χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς πραγματοποιούμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί. Υπηρετούμε τον συμπολίτη και την αλήθεια, γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να νικηθεί ποτέ και από κανένα. Η αυτοδιοίκηση είναι μεράκι»!

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το χορευτικό τμήμα του Δήμου, το οποίο απέδωσε νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς.

*

Τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη συνόδευαν, ο πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Βασ. Λώλος. οι αντ/ρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, Παν. Λύκος, Αλέξης Σταυρούλιας, Αναστ. Θεοδωράκος, Κων. Ποθητός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Αεράκη, Ξένη Κορόγιαννη, Αναστ. Καλλιάφας, Αικ. Τσερούλα, Ηλίας Κυρίτσης, Παν Παναγιωτόπουλος, Αργ. Αϊβάτογλου, ο γεν. γραμματέας του ΑΣΔΑ κ. Θεοδ. Αρβανίτης, οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γεώρ. Βανικιώτης, Χαρίσης Πανάγος, Γαλάνη Ευγενία, κ.ά.

Δ.Λ. - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

 

 • LAKIOTIS
 • EPAINOS
 • PAPADEA
 • ΧΑΡΑΜΗΣ
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • HONDOS CENTER

Ειδήσεις