• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

Συνδιοργανωτές η «Πνευματική Στέγη», ο Δήμος Περιστερίου και η Ε.Σ.Ο.

ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΤ ΣΤΗ ΒΙΑ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 1.500 ΠΑΙΔΙΩΝ!

 

Προ καιρού πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί αγώνες στο σκάκι (Πανελλήνια ομαδικά και ατομικά μαθητικά πρωταθλήματα), στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Έλαβαν μέρος 1.500 παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων και Λυκείων, από όλες τις περιοχές της χώρας!

Τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, ο Δήμος Περιστερίου και ο Σκακιστικός Σύλλογος «Πνευματική Στέγη Περιστερίου».

Κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης ήταν: «Παίζουμε σκάκι και κάνουμε ματ στην βία», καθώς και «Σκέφτομαι και παίζω».

Τα «φλας της δημοσιότητας» τράβηξε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου, η οποία συμμετείχε στους τελικούς (skaki7).

Οι αγώνες έγιναν για πρώτη φορά στην Αθήνα έπειτα από 17 χρόνια, με τις συμμετοχές των μαθητών να έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπολογίζεται ότι στους προκριματικούς αγώνες έλαβαν μέρος περίπου 15.000 παιδιά (!) αποδεικνύοντας το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το Σκάκι στην Ελλάδα.

Παράλληλα με τους αγώνες των παιδιών, πραγματοποιήθηκαν και άλλες εκδηλώσεις σε αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου για γονείς και παιδιά όπως:

Αγώνες επίδειξης Blindfold chess (τυφλό σκάκι) μεταξύ διακεκριμένων σκακιστών, στους οποίους ένας ή περισσότεροι σκακιστές παίζουν με δεμένα τα μάτια χωρίς να βλέπουν την σκακιέρα, (ένα εντυπωσιακό event που γοητεύει τους θεατές).

Ακόμη, εισηγήσεις για την ελληνική γλώσσα από τη γνωστή αφηγήτρια Μάγδα Κοσσίδα, Περιβαλλοντικά θέματα από την Ελένη Νιάρχου- υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Γ’ Αθήνας Π.Ε., Πρώτες βοήθειες από την ΕΟΠΠ, Το σκάκι στην εκπαίδευση από τις δ/ντριες Δ.Σ. και ειδικές παιδαγωγούς κ.κ. Ευαγγελίου Μαρία και Μεϊντάση Αθανασία κ.ά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης και πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου «Πνευματική Στέγη Περιστερίου» κα Μαρία Ευαγγελίου, ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ κ. Αναστ. Καλλιάφας κ.ά.

Παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων: Ο γ.γ. Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, οι αντ/ρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, Αναστ. Θεοδωράκος, ο αντ/δρος της Ε,Σ.Ο. κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, ο προπονητής της ΠΣΠ κ. Ανέστης Μιχαηλίδης, χορευτική ομάδα του Συλλόγου «Πολύμνια» κ.ά.

*

(Αιτία της καθυστερημένης παρουσίασης του γεγονότος ήταν ένα τεχνικό πρόβλημά μας και ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε ένα τόσο πολύ σημαντικό σκακιστικό γεγονός).

“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΜΑΪΟΣ 2018

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ