• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με την καθιερωμένη διαδικασία, δηλαδή σημαιοστολισμό, ομιλίες, καταθέσεις στεφανιών και την μαθητική παρέλαση, οι πολίτες του Περιστερίου συμμετείχαν φέτος, μουδιασμένοι από τις εξελίξεις στην πολιτική και οικονομική μας κατάσταση, στις εορταστικές εκδηλώσεις, που οργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με το δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη κάτω από το βάθρο των επισήμων και ανάμεσα στον κόσμο, την παντελή απουσία εκπροσώπησης της πολιτικής ηγεσίας, τα κενά καθίσματα περισσότερα από τα γεμάτα στις θέσεις του βάθρου των επισήμων και τη διέλευση πολλών τμημάτων με εμφανή την αποστροφή τους προς το βάθρο των επισήμων, με μαύρα περιβραχιόνια και μαύρες ενδυμασίες, αντιδράσεις και συνθήματα των πολιτών κατά του μνημονίου, των πολιτικών και των μέτρων λιτότητας, πραγματοποιήθηκε -ευτυχώς χωρίς επεισόδια- η μαθητική παρέλαση, το μεσημέρι της 28.10.2011.

Το εορταστικό πρόγραμμα περιλάμβανε: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ι.ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δ/ντή του 2ου Δημοτ. Σχολείου κ. Δημ. Μπουραντά, καταθέσεις στεφανιών από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, Οργανώσεων, εκπροσώπων των Κομμάτων ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., των Δημοτικών Παρατάξεων, της ΠΕΑΕΑ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εθνικοτοπικών συλλόγων κ.ά.

Ακολούθησε σε υποτονικό κλίμα, η μαθητική παρέλαση κατά μήκος της λεωφ. Παν. Τσαλδάρη, με κεφαλή τους εγκάρδια χειροκροτηθέντες αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης και με τη Δημοτική Φιλαρμονική να δίνει ρυθμό στις διελεύσεις.

Στις φωτογραφίες μας, που δίνουν μια σχετική εικόνα, ελλείψει χώρου, από την φετινή μαθητική παρέλαση, διακρίνονται κατά σειρά:

-ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η Δημοτική Φιλαρμονική, που εντυπωσίασε και εμφανισιακά και ηχητικά

-ΜΕΣΗ:Τα αγόρια του 2ου Δημοτ. Σχολείου. 

-ΔΕΞΙΑ:Τα κορίτσια του 10ου Δημοτ. Σχολείου.

 

 -ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Το τμήμα του 12ου Δημοτ. Σχολείου με εθνικές ενδυμασίες

-ΜΕΣΗ: Η εμπροσθοφυλακή του 16ου Δημοτ. Σχολείου

-ΔΕΞΙΑ: Με μπλε μπερέ τα παιδιά του 18ου Δημοτ. Σχολείου.

 

-ΑΡΙΣΤΕΡΑ:Τα παιδιά του 24ου Δημοτ. Σχολείου.

-ΜΕΣΗ:Με ωραία εμφάνιση τα κορίτσια του 36ου Δημοτ. Σχολείου

-ΔΕΞΙΑ:Ξεχωριστή η γκρι με κόκκινες γραβάτες και φουλάρια εμφάνιση του 36ου Δημοτ. Σχολείου.

 

-ΑΡΙΣΤΕΡΑ:Στα μπλε γκρι σύνολα τα παιδιά της Σύγχρονης Σχολής Αυγουλέα Λιναρδάτου

-ΜΕΣΗ:Λιγερόκορμα και με κόκκινα μαντήλια τα κορίτσια του 6ου Γυμνασίου

-ΔΕΞΙΑ:Με δική του μπάντα παρήλασε το 8ο Γυμνάσιο.

-ΑΡΙΣΤΕΡΑ:Εμφάνιση για βραβείο από το 10 Γυμνάσιο που διακρίνονται τα αγόρια του με κόκκινα γιλέκα

-ΜΕΣΗ:Χειροκροτήθηκε η υπαρξιακή επιμονή του 6ου Λυκείου, με μαύρα περιβραχιόνια και την αποφασιστικότητά του στο πλακάτ «Μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ η ΠΑΡΕΛΑΣΗ, αλλά εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ»!

-ΔΕΞΙΑ:Με μαύρα σύνολα διαμαρτυρίας και την κεφαλή αριστερά, παρήλασε το 10ο Λύκειο, στη φωτογραφία μας τα κορίτσια.

 

-ΑΡΙΣΤΕΡΑ:Με το βλέμμα προς στο κοινό παρήλασε και το τμήμα του 14ου Λυκείου

-ΜΕΣΗ:Με πανώ ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε. κ.λπ. παρήλασε αντιπροσωπεία της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» στην αρχή της παρέλασης

Και (ΔΕΞΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) έκλεισε την παρέλαση με ένα τεράστιο «ΟΧΙ» σε μαύρο φόντο και συνθήματα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και άλλων κομματικών οργανώσεων.

 

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ